mako
פרסומת

עונש מוות למצלמי סלפי בפוקט

החמרה הזויה בתאילנד: הרשויות מזהירות שמעתה תיירים ותושבי פוקט יוכלו לקבל עונש מוות אם יצלמו מטוסים בחוף המפורסם. "אנו מקימים אזור בטיחות שיסווג כאזור בו אסור לתושבים ולתיירים לצלם תמונות"

פורסם:
סלפי בתאילנד
סלפי בתאילנד | צילום: אינסטגרם\Mai khao beach หาดไม้ขาว
הקישור הועתק

אחד התחביבים של התיירים שמגיעים לפוקט, הוא לצלם את המטוסים שנוחתים באי מעל חחוף מאי קאו, אשר מגיעים למרחק נגיעה בינם לבין המתרחצים בחופים. אבל התחביב הזה עלול בקרוב לעלות ביוקר.

לפי דיווחים מעבר לים, קציני בטיחות נותרו מתוסכלים בשל הרגל התיירים, שלטענתם יכול להוות סכנה ממשית ולגרום לתאונה. לדבריהם, צילומי תמונות כאלה בחופים עלולים להסיח את דעתם של הטייסים, בדיוק כמו קרני לייזר או רחפנים, ולכן מעתה, לפי חוק, יאסרו את הפעולה הזאת. ומילא זה שהם רוצים לאכוף חוק חדש האוסר על צילומים בחוף, אבל מתברר שמקסימום הענישה על דבר כזה יהיה לא פחות מעונש מוות.

"אנחנו רוצים שההכנסה שמגיעה מתיירים והבטיחות האווירית ימשיכו לפעול זה לצד זה", אמר ווישיט קיווסיית'יאם, ראש שדה התעופה הבינלאומי בפוקט. לדבריו, כל אחד שיעבור על החוק יתמודד עם אפשרות של עונש מוות. סגנית מנכ"ל שדה התעופה, ויג'ית קאוסיסטיאם, הבהירה כי "אנו מקימים אזור בטיחות שיסווג כאזור בו אסור לתושבים ולתיירים לצלם תמונות. מלבד האזור ההוא, תושבים ותיירים עדיין יוכלו להגיע כרגיל ולצלם תמונות".

החשש הוא לא רק הסחת דעת של הטייסים, או פציעה של תיירים עקב צילום תמונות בתנאים בלתי רגילים, אלא גם פגיעה בחוש השמיעה בשל הקרבה למטוסים. ככל הנראה, העונשים שייקבעו על הרגולציה הזו ינועו בין 5 ל-20 שנות מאסר, מאסר עולם ועונש מוות, בהתאם לחוקי המקום מאז 1978.

פרסומת

אז נראה לנו שאנחנו יודעים איפה לא ניסע בפסח הקרוב.