mako
פרסומת

רצה לדעת מה הטעם: הכין קציצה מהרכב בשר גופו

הכתב המדעי גרג פוט רצה לעשות דבר נורא ואיום: לדעת מה טעם בשרו שלו. הוא שלח דגימת בשר שנלקחה למרגלו למעבדה והם יצרו לפיה קציצה. מה הטעם של הגועל נפש הזה?

פורסם:
קציצת אדם
קציצת אדם | צילום: BBC
הקישור הועתק

קציצת אדם
ארומה של גועל נפש | צילום: BBC

תהיתם פעם מה הטעם של בשר אדם? אם התשובה היא לא – אז א. אתם שקרנים. ב. נראה לנו שאתם מדחיקים משהו, מה שהופך אתכם ליותר מסוכנים. כן, כולנו תהינו מה הטעם שלנו, ובאותה נשימה – בחיים לא היינו רוצים לדעת את התשובה. חוץ מאנשים כמו גרג פוט, עיתונאי מדעי של ה-BBC, שהחליט בשם המדע (והסטיות הפרטיות שלו), לגלות מה טעם בשרו שלו.

קציצת אדם
שלח דגימה מבשר רגלו | צילום: BBC

לפני שאתם מתחילים להסתחרר פה מבחילות, נספר שאת הבשר שלו ממש הוא לא אכל, אבל זה לא הופך את הסיפור לפחות מערער. בסרטון (הקשה לצפייה) מלקחת חתיכת שריר זעירה מרגלו ונשלחת לדגימת מעבדה. ניתוח הממצא חשף כי השריר הכיל סיבים דומים לאלו שנמצאים בחזה עוף וגם בנתחים מסוימים של בקר.

פרסומת

מאחר ואכילת בשר אדם – אפילו אם הוא של עצמך – הוא מעשה בלתי חוקי בבריטניה, גרג הכין ובישל קציצת בשר לפי תוצאות הביופסיה הכימית, ויצר משהו בעל ארומה דומה במיוחד לבשר אדם. הריח, כידוע, הוא מרכיב מכריע בטעם של המזון, ולכן קציצה שמריחה כמו בשר אדם תהיה בעלת טעם די זהה לבשר אדם אמיתי.

קציצת אדם
די נו, תפסיק | צילום: BBC

אחרי שאכל את הדבר הנוראי הזה הוא קבע: "האמת שזה מריח די טוב. מאוד עסיסי, הרבה יותר עשיר מבשר חזיר או עוף". הניתוח הכימי הציב את טעם הבשר שלו איפשהו בין חזיר לטלה, שמהם הרכיב את הקציצה הארורה. "זה טוב, זה טעים. יש לזה טעם מאוד של בקר, די דומה לטלה".

פרסומת

קציצת אדם
בתאבון לך, הרסת לנו את התאבון | צילום: BBC

"אני חושב שזה הכי קרוב שאגיע לאכילת בשר אדם", מרגיע פוט. "ובכל זאת, זה ממש טעים".