mako
פרסומת

איטליה: אימון כלבנים על הר אטנה הופסק אחרי שמומיה התגלתה במערה - והתיאוריה סביבה טרגית

גורמים המעורים בתקרית סיפרו שהגופה ככל הנראה הייתה שרועה במערה במשך 30 שנה לפחות. על פי הממצאים בזירה, מדובר בגבר בשנות ה-50 לחייו שהתמודד עם עיוותים קיצוניים בפניו כתוצאה ממחלה מולדת - ועדיין לא ברור איך הגיע לשם ומה קרה לו

גיא רייט
פורסם: | עודכן:
אטנה
צילום: TeleOne, youtube
הקישור הועתק

תעלומה בסיציליה: תרגיל של כלבני משטרה הופסק בפתאומיות אחרי שאחד הכלבים מצא גופה חנוטה במערה מבודדת. התקרית ארעה על מרגלות הר הגעש אטנה, צפון-מזרח האי, שם קציני מז"פ חשפו גופה של אדם שככל הנראה התמודד עם נוירופיברומטוזיס - הידוע גם בכינוי "מחלת איש הפיל". 

גורמים המעורים בפרטי הפרשה סיפרו שהתרגיל המשטרתי הופסק כאשר אחד הכלבים ניגש למערה המרוחקת והחל להתנהג בעצבנות. עד מהרה, חוקרים מצאו את הגופה, שככל הנראה הייתה שרועה שם כמה עשרות שנים.

בדו"ח המשטרתי נכתב כי הגופה הייתה של אדם בשנות ה-50 לחייו שהתגלה עם עיוותים בפניו – ספציפית באזור האף. על פי הממצאים הראשוניים בזירה, "איש הפיל" המסתורי מת במערה מתישהו בין סוף שנות ה-70 לתחילת שנות ה-90.

גורם במשטרה טען כי הגופה נמצאה בלבוש מהודר, עם חולצה משובצת, עניבה, סריג ומעיל גשם. כמו כן, הוא נעל נעליים במידה 41 ושעון של מותג Omega. "הגופה התגלתה אחרי שאחד הכלבים מצא אותה במערה", הוסיף אחד החוקרים. "היא הייתה שמורה היטב ולא נמצאו סימנים של אלימות או פציעות".

במקביל לניסיונות לזהות את הגופה, חוקרים מנסים לפענח באילו נסיבות הגבר מצא את מותו במערה. נכון לעכשיו, הסברה הרווחת היא שהאיש נכנס למערה מיוזמתו ושהה שם עד למותו. "המערה מאוד מרוחקת וגם קשה להגיע אליה", הוסיף החוקר. "על כן, אנחנו חושדים שהוא נכנס למערה מיוזמתו. ייתכן שהוא התבייש בהופעתו החיצונית ונשאר שם עד שמת".