36 שנה חיכו אוהדי נבחרת ארגנטינה להניף שוב את הגביע החשוב מכולם, ואתמול בלילה החלום של מיליוני ארגנטינאים מסביב לעולם הפך למציאות. זה לא סוד שמונדיאל 1986, בו זכה דייגו ארמנדו מראדונה, הוא המונדיאל האיקוני ביותר מבחינתם של אוהדי האלביסלסטה שמגדירים עד היום את דייגו כאל, אבל אתמול השתנו סדרי עולם.
יד האלוהים באותו רבע גמר בלתי נשכח מול אנגליה, ושער הסלאלום של דייגו שהגיע כמה דקות אחרי בדרך לגמר ולגביע שהחזיר לארגנטינאים את האמונה, הפכו את גביע העולם שנערך במקסיקו לאחד האירועים הגדולים בתרבות הארגנטינאית. מאז אותו מונדיאל, ולאורך כל 8 המונדיאלים שהגיעו אחריו, הארגנטינאים לא הפסיקו להשוות כל מונדיאל לזה שנערך ב-86' וחיפשו סימני גורל שיירמזו שהפעם זה יכול לקרות. אתמול, אחרי שנים של ציפייה, זה אכן קרה.
השיא של אותן השוואות הגיע לפני המונדיאל הנוכחי בקטאר, ולאורך כל החודש האחרון הרשת הארגנטינאית הוצפה בצירופי מקרים מצמררים של ממש שגרמו לארגנטינאים להאמין שהשנה זה שלהם, ובכל פעם שצירוף מקרים כזה קפץ, הם מיד מיהרו לצרף לו את ההאשטג ElijoCreer# ("אני בוחר להאמין") במטרה לבטל את ה"עין הרעה" שהעם הארגטינאי כל כך מאמין בה אחרי שנים של סבל ועינוי ספורטיבי.
היום, אחרי שהם (וגם כותב שורות אלה) בחרו להאמין, אפשר לבטל את העין הרעה ולעבור על כל הסימנים וצירופי המקרים הבאמת יוצאי דופן בדרך לכוכב השלישי של ארגנטינה, ולגביע שעושה את דרכו לבואנוס איירס לחגיגות שכמובן טרם נראו, ובכן, מאז 1986.
1. היד האחרת של מראדונה
בתמונה כאן למעלה ובלב של כל ארגנטינאי: שבועות ספורים לפני תחילת המונדיאל בקטאר החלה לרוץ ברשת התמונה של דייגו לאחר הזכייה באותו מונדיאל ב-1986, ואותה יד שנגעה בכדור בדרך לשער "יד האלוהים" המפורסם נראית בתמונה כשהיא נוגעת, תאמינו או לא, בדגל קטאר. בשביל הארגנטינאים זה לגמרי הספיק, אבל חכו - רק התחלנו.
2. הראיון של דייגו מ-2004
בשנת 2004, בזמן שדייגו נאבק במשקל עודף, הוא הגיע להתראיין בתכניתו של אלחנדרו פנטינו, אחד מאנשי הטלוויזיה המוכרים בארגנטינה. גורל או לא, אבל באחד מצילומי המסך שנתפסו מאותו ראיון נראה תאריך הגמר בקטאר, ה-18/12, מאחורי גבו של דייגו, כשהכיתוב בתחתית המסך היה "המתנה שלנו לסוף השנה" - והארגנטינאים שיחגגו בקרוב את חג המולד והסילבסטר - אכן בחרו להאמין במתנות.
3. בטום לב
"אהבה בשחקים", אותו סרט איקוני של טום קרוז, יצא לאקרנים בשנת 1986 והפך מיד להצלחה קופתית. גרסת ההמשך של הסרט, ששמו המקורי הוא "טופ גאן", יצאה, תאמינו או לא, השנה, בדיוק באותן שנים בהן ארגנטינה זכתה במונדיאל. הסיפור הנחמד הוא שגרסת 2022 הייתה אמורה לצאת כבר לפני שנתיים, אך מגפת הקורונה הובילה לדחיית הסרט וזכייתה של ארגנטינה. בוחרים להאמין.
3. לא מספר 1
עוד אמונה תפלה אם תרצו של הארגנטינאים קשורה לאחד מכוכבי הנבחרת, וללא ספק הכוכב הגדול של הגמר - השוער, אמילינו "דיבו מרטינז". עוד לפני המונדיאל פורסם לאורך כל הגמרים בהיסטוריה, רק שלושה שוערים לא שיחקו עם הספרה 1 על גבם? מי אלה? בבקשה: פיליול ב-1978 (הגביע הראשון של ארגנטינה); פומפידו ב-1986; וכמובן דיבו מרטינז ב-2022.
4. חדר ההלבשה בגמר הקופה אמריקה
רבות דובר על הנאום של מסי בחדר ההלבשה של ארגנטינה לפני הזכייה בגמר הקופה אמריקה בשנה שעברה. רוב האנשים התמקדו בשיחת המוטיבציה שערך לשחקנים לפני היציאה למגרש, ומעטים מאוד בחרו להסתכל מאחורי מסי, על עבר החלוצה היחידה שהייתה תלויה בחדר ההלבשה, ובמיוחד המספר שלה - 18. בדיוק כמו התאריך אתמול. השגחה עליונה.
5. שעון מראה 12
הפעם פשוט נלך על תרגום הציוץ כאן למעלה, כי הוא מסביר הכל: "אתם יודעים באיזו שעה שיחקה ארגנטינה בגמר גביע העולם ב-1986? 12 בצהריים (שעון ארגנטינה). אתם יודעים באיזו שעה יהיה גמר גביע העולם ביום ראשון? 12 בצהריים!".
6. השופט בן... אותו היום
הנה פרט באמת מדהים, אולי המדהים מכולם: מתברר שהשופט ששפט בגמר אמש בין ארגנטינה לצרפת, סימון מרצ'יניאק הפולני, נולד ב-7.1.1981. למה הפרט הזה מרגש כל כך? כי מתברר שהיו ארגנטינאים מספיק חפרנים שהפכו את הרשת וגילו שהשופט בגמר של 1986, הברזילאי רומואלדו פילאו, נולד ב-7.1.1939. עכשיו בואו תבחרו אתם לא להאמין.
7. המחשבון לא משקר
לך תבין איך הארגנטינאים חשבו על זה, אבל אחד מהם החליט לחלק במחשבון האישי שלו את 2022 עם 1986. מה קיבלנו? 1-0, 18.12. אז אמנם זה לא נגמר 1-0, וכולנו עברנו אתמול רכבת הרים רגשית מטורפת, אבל את התאריך הזה, ה-18בדצמבר, הארגנטינאים כנראה לא ישכחו לעולם.