מארגני פסטיבל דתי במקדש נאנצ'אנג שבסין מצאו פתרון קיצוני לבעיית ההומלסים ברחובות. אחרי שהציבו להם אולטימטום, בטענה שהנוכחות שלהם הורסת את החוויה לאורחי ומשתתפי הפסטיבל, הובהר לחסרי הבית והאמצעים שהדרך היחידה בה יוכלו לקבץ נדבות היא מתוך כלובים קטנים, כמו אלו של בעלי החיים בגן חיות.

כלובי אדם בפסטיבל סיני (צילום: dailymail.co.uk)
מה יותר משפיל מזה? | צילום: dailymail.co.uk

הכלובים כל כך קטנים, שלמבוגרים אין אפשרות לעמוד בתוכם, אבל המארגנים דאגו להבהיר לקבצני הנדבות שאף אחד לא מחזיק אותם בכלוב בכוח והם מוזמנים לעזוב מתי שיבחרו, ולהיות מגורשים מיידית משטח הפסטיבל. וכדי להוסיף לאבסורד, אם קבצן בוחר לעזוב את ביתו החדש והמפוקפק, עליו גם לעזוב את העיר כל עוד הפסטיבל נמשך. ועם כזה יחס מהמארגנים, נותר רק לשאול - מי כאן החיות ומי בני האדם?

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

הפסטיבל השנתי, שמושך אלפי תיירים, צמח מתוך המסורת הבודהיסטית של עלייה לרגל למקדש נאנצ'אנג. התיירים לא מגיעים כדי לחלוק כבוד לבודהה, אלא דווקא בשביל היריד, שוק האיכרים וגם קצת בשביל לראות את עולי הרגל המאמינים שעושים את דרכם למקדש.

כלובי אדם בפסטיבל סיני (צילום: dailymail.co.uk)
הם כולאים גם ילדים | צילום: dailymail.co.uk

קל להבין מדוע אירוע גדול כל כך מושך לא מעט קבצנים המנסים את מזלם להמיר חיוכים לכסף. "השנה החלטנו שלא נתמודד עם קבצנים המשוטטים בכל מקום, מלחיצים את האורחים והורסים את הכיף לכולם", הסביר אחד מהמארגנים. "במהלך השנים האחרונות חלה עלייה משמעותית בכמות הקבצנים שבאים לפסטיבל. זה מטריד, הורס את האווירה ובעיקר מאוד לא נעים. לא הייתה לנו ברירה אלה לגרש אותם משטח הפסטיבל והכלובים נראו לנו כמו פיתרון נכון - כך הם עדיין יכולים לקבץ נדבות מבלי להפריע ומי שרוצה שיעזוב".

כלובי אדם בפסטיבל סיני (צילום: dailymail.co.uk)
כאילו שלקבץ נדבות זה כיף | צילום: dailymail.co.uk

ארגוני זכויות האדם בסין מתנגדים לחלוטין לצעד המשפיל ותקפו את המארגנים על גן החיות האנושי שלהם. "זאת פשוט השפלה ציבורית - הם מתנהגים אליהם כמו לבעלי חיים", אמר אחד מהם. "מה השלב הבא, שיעשו טריקים בשביל אוכל?!".

לטענת הארגונים, כל רצונם של המארגנים הוא להציג מצג שווא של מחוז ללא עוני וללא קבצנים: "מדובר בבני אדם שצריכים עזרה, אסור לתת לזה להימשך".

והמחאה זוכה גם לגיבוי בשטח. לדברי לו צ'נג, אחד ממבקרי הפסטיבל, דווקא הכלובים הרסו לו את היום: "לאנשים האלה מגיע יחס הרבה יותר טוב מזה. בכלל, אני לא מבין את המארגנים. שייתנו להם להסתובב חופשי, אם מישהו ירצה לתת להם אוכל או מים זו בחירה שלו. באתי ליום כיף עם המשפחה והחלק הכי מטריד היה לראות בני אדם כמוני מוצגים בכלובים כמו חיות".

(מקור)