האלשטאט הסיני (צילום: gizmodo.com)
סין באווירה אוסטרית | צילום: gizmodo.com

לפני כשנה החלו לצוץ דיווחים בכל העולם על בניית כפר אוסטרי בסין אבל רק השבוע, כשהוא נחנך רשמית, זכינו לראות את הפלא - העתק מדויק של הכפר האוסטרי העתיק האלשטאט. בניגוד למקור בן ה-900 שנה המוגדר כאתר מורשת עולמית של האו"ם מאז שנת 2001, הכפר הסיני מאכלס בעיקר נובורישים. (מקור)

סין ידועה בתעשיית החיקויים שלה, אבל הכפר בעיר הואיזו שבמחוז גואנגדונג בדרום המדינה לוקח את זה לשלב הבא. בעת המחקר צילמו הסינים תמונות, אספו מידע ועוררו את חשדם של המקומיים באוסטריה שגילו רק בשנה שעברה על התכנית, כשאורח במלון בכפר פלט את זה בטעות.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

הכפר כלוא בין חופי אגם האלשטאט ובשנת 2001 מנתה אוכלוסיית הכפר 946 תושבים בלבד. הכפר מפורסם בשל "תרבות האלשטאט" שחיה שם בתקופה הקלטית לפני כ-3000 שנה אך האזור ככל הנראה היה מיושב כבר אלפי שנים לפני כן; הממצאים המוקדמים ביותר מתוארכים לשנת 5000 לפני הספירה.

האלשטאט הסיני (צילום: gizmodo.com)
משמאל: כפר אוסטרי עתיק; מימין: סיני עם סולם | צילום: gizmodo.com

הכפריים האוסטרים מתפרנסים בעיקר מתיירות וכעת הם מקבלים פייט ממקום לא צפוי - בטקס השקה רשמי שנערך בשבוע שעבר חתם ראש הכפר אלכסנדר שוץ על הסכם חילופי תרבויות עם האלשטאט החדשה והביע בצורה דיפלומטית את שביעות רצונו מהחנופה הסינית, אבל הוא כנראה במיעוט.

בעל מלון וגנר בכפר לעומת זאת אמר שלדעתו הסינים היו צריכים לבקש רשות לפני שהם התחילו לבנות - מה שלא קרה. אבל זה לא ממש מעניין את חברת הנדל"ן "מינמטלס אדמות בע"מ", שהיא חלק מתאגיד המתכת הגדול בסין, העומדת מאחורי המיזם.

מעניין אם הסינים גם העתיקו את המנהג של תושבי הכפר להוציא את השלדים מהקברים, לשרוף אותם ולהניח בגלוסקמאות כדי לפנות מקום לקברים החדשים. את הגולגלות לא שורפים בכפר האוסטרי אלא מניחים אותם בתצוגה בבית התפילה המקומי כשעל כל גולגולת נכתב שם המנוח. כיום ניתן לראות שם מעל לאלף גולגולות.

האלשטאט הסיני (צילום: gizmodo.com)
מימין: כפר אוסטרי סיני | צילום: gizmodo.com
האלשטאט הסיני (צילום: gizmodo.com)
מקום לנובורישים הסיניים. רק חבל שלא ביקשו רשות | צילום: gizmodo.com