הצעת חוק חדשה בארה"ב מנסה לשים קץ לתופעת הנישואים בקרב קטינים. על פי החוקים של מדינות מסוימות, כמו קנטקי, קטינים בגיל 16 יכולים להינשא כל עוד ההורים שלהם מסכימים לזה. כמו כן, קטינה מתחת לגיל 16 יכולה להינשא אם היא נכנסה להיריון, כל עוד הבעל הוא אבי התינוק.

על פי הצעת החוק החדשה, קטינים בגילאי 16 לא יוכלו להתחתן בכלל וקטינים בגילאי 17 לא יוכלו להינשא ללא בדיקה יסודית של בית המשפט – הכוללת, בין היתר, חקירה שתוביל אותם למסקנה חד משמעית שהחתונה לא נכפית על הקטין. למרות שנראה כי רוב הציבור בקנטקי תומך בחוק החדש, הדיון לגביו בבית הנבחרים נדחה לשבוע הבא בגלל ארגונים שמרניים שמתנגדים לו.

ארגון קרן המשפחות של קנטקי (Family Foundation of Kentucky) העלו מספר השגות לגבי הצעת החוק החדשה, רובן נוגעות לנוסח של החוק ואופן שבו הוא יתפרש. לטענתם של בכירים בארגון, הם לא תומכים בנישואים של קטינים, אבל הם רוצים לשמר את הזכות של הורים ממדינת קנטקי להתיר לבנם או לבתם להינשא כשאלו עדיין קטינים.

באחד הסעיפים של הצעת החוק מצוין כי "רצונו של ההורה או האפוטרופוס של הקטין" איננו נחשב "ראייה גורפת" לכך שהקטין צריך להינשא. הניסוח הזה בעייתי מאוד בשביל גופים שמרניים בארה"ב, אשר דורשים לנסח אותו מחדש – למורת רוחם של אלו שתומכים בהצעת החוק החדשה.

אתר החדשות הבריטי The Independent מדווח כי למעלה מ-200 אלף קטינים מתחת לגיל 18 התחתנו בארה"ב בין השנים 2000 ל-2015. מתוכם, למעלה מ-10 אלף קטינים התחתנו במדינת קנטקי. ברוב המקרים, מי שמעורב בחתונה הוא גבר מבוגר וקטינה שיכולה להגיע אפילו לגיל 10.

וויטני ווסטרפילד, פוליטיקאית מקנטקי, מספרת שהצעת החוק מיודעת לשמור על ביטחונם של קטינים בקנטקי. "הורים הם אלו שאמורים לשמור על ביטחונם של ילדיהם", מספרת ווסטרפילד, "אף על פי כן, יש לנסח את החוק בצורה כזו שבשביל שקטינים יתחתנו במדינה, תידרש התערבות של בית המשפט – ולא רק ההסכמה של הוריהם".

אנדי באשיר, התובע הראשי של מדינת קנטקי, כתב בחשבון הטוויטר שלו בשבוע האחרון שמוכרחים להעביר את הצעת החוק הזאת. "בעזרת ההצעה הזאת אנחנו נוציא את נישואי הילדים בקנטקי מחוץ לחוק", הוא כותב, "לא הגיוני שהורים ידברו בשמם של ילדיהם ויתירו להם להינשא ולהיאנס. הצעת החוק הזאת צריכה לעבור פה אחד".