mako
פרסומת

הגבינה היקרה ביותר בעולם - עשויה מחלב אתונות

עם תג מחיר של כחמשת אלפים שקלים לקילו, גבינת פיול היא הגבינה הכי יוקרתית שיש. היא מיוצרת מחלב אתונות שלאורך ההיסטוריה יוחסו לו סגולות רפואיות רבות

ערן אזולאי
היקס
פורסם:
הקישור הועתק

כבר סיפרנו לכם על הקפה היקר בעולם, שמיוצר מפולי קפה שעוכלו על ידי פילים (כן, הם יוצאים בדיוק מאיפה שאתם חושבים), ועכשיו אניני הטעם בעלי הכיסים העמוקים מוזמנים לטעום את הגבינה היקרה בעולם. כל מה שצריך לעשות הוא להגיע לחוות חמורים שממוקמת בשמורת הטבע זאסאוויצ'ה שבסרביה.

mako
גבינת פיול

מספרים שחלב אתונות היה הסוד ליופיה של קליאופטרה, שלפחות לפי האגדה נהגה לעשות אמבטיות חלב אתונות יומיות, אבל מה שנכון למלכת מצרים העתיקה לא בטוח שכל כך רלוונטי עדין לימינו.

אתון ממוצעת, מטופחת ככל שתהיה, מייצרת מקסימום 300 מיליליטרים חלב ביום ומבחינה חקלאית זו ממש לא החיה הנכונה לביית - וזו גם הסיבה ליוקר הגבינה שמחירה עומד על חמשת אלפים שקלים לקילוגרם, וכדי לייצר קילוגרם אחד של "פיול", צריך לפחות 25 ליטרים של חלב אתון.

mako
החווה הסרבית

המשמעות הישירה היא תהליך ייצור ארוך במיוחד ולמי שמעוניין לבחון את הטעם, מדובר בגבינה לבנה שמתפוררת בקלות ומזכירה בטעמה את גבינת מאצ'נגו הספרדית – אבל עם טעם עמוק ועשיר, וגם לזה יש סיבה.

למרות כל האסוציאציות השליליות שרצו לכם בראש, חלב אתונות הוא הדבר הכי קרוב שיש בטבע לחלב אם. הוא פחות שומני מחלב של פרות והוא מזין מאד בשל רמות הלקטוז הגבוהות שבו. עד לתחילת המאה ה-20 שימש חלב אתונות כתחליף חלב-אם ומיוחסות לו סגולות רפואיות מפוארות מהורדת חום ועד לטיפול בהרעלות וזיהומים.

mako
משהו לא מסתדר בעין...
פרסומת
mako
mako
בקרת איכות. בכל זאת, חמור
mako
מעורר תיאבון?