אחת ממדינות דרום ארה"ב העבירה לאחרונה תיקון חוק שנוי במחלוקת, לפיו האסירים שנידונו למוות בין גבולותיה יאלצו לבחור את שיטת ההוצאה להורג שלהם -והאופציות שעומדות לרשותם לא קלות בכלל. ביום שישי האחרון, הנרי מק'מסטר, מושל דרום קרולינה הרפובליקני, חתם על התיקון לחוק החדש במסגרתו האסירים יצטרכו לבחור בין מוות בכיסא חשמלי או כיתת יורים.

התיקון לחוק עבר לאחר ששירות בתי הסוהר (DOC) נקלע למחסור בתרכובות הכימיות שנדרשות בשביל להוציא לפועל גזר דין מוות על ידי זריקה קטלנית (פנטוברביטול, פנקוריום ברומיד ואשלגן כלורי). במקרים רבים, המחסור בתרכובות הכימיות נגרם כתוצאה מכך שחברות תרופות בארה"ב לא מוכנות שמוצריהם יהיו בשימוש בזמן הוצאות להורג.

המושל מק'מסטר התייחס לחוק השנוי במחלוקת בהודעה לתקשורת ואמר: "מגיע למשפחות הקורבנות סגירת מעגל. החוק צריך לצאת לפועל. כעת, אנחנו יכולים לעשות את זה וגם את זה".

על פי התיקון לחוק החדש, אסירים שנידונו למוות יאלצו לבחור את שיטת ההוצאה להורג – בין אם זה באמצעות כיסא חשמלי או כיתת יורים. כמו כן, השיטות האלו יוצאו לפועל אך ורק במידה שלא ניתן יהיה להשיג את התרכובות הכימיות הנדרשות לזריקה קטלנית.

לפני שמושל המדינה חתם על התיקון לחוק, שתי שיטות ההוצאה להורג במדינה היו כיסא חשמלי וזריקה קטלנית. בעבר, נידונים למוות נדרשו לבחור בין שתי השיטות ובחרו רק בזריקה הקטלנית. גורמים ב-DOC טענו כי הבחירה בשיטת ההוצאה להורג הייתה מודעת לחלוטין למחסור בתרכובות הכימיות הנדרשות – וגזר הדין היה "נמרח" יותר מהנדרש.

זו תהיה הפעם הראשונה בהיסטוריה שממשל דרום קרולינה ייערך להוצאה להורג באמצעות כיתת יורים. דובר ה-DOC במדינה התייחס לתיקון לחוק ואמר כי בשלב הזה הם מנסחים פרוטוקול לגזר הדין, כך שהוא לא יהיה מנוגד לחוקה האמריקאית. טרם התפרסם מועד ההוצאה להורג הראשונה מאז החתימה על תיקון החוק.

הפעם האחרונה בארה"ב שהוצא לפועל גזר דין מוות בכיסא חשמלי היה במאי של 2002, כאשר רשויות מדינת אלבמה הוציאו להורג את הרוצחת לינדה ליון בלוק. בינתיים, הפעם האחרונה שאסיר הוצא להורג בכיתת יורים הייתה ביוני של 2010, כאשר רשויות יוטה הרגו את הרוצח רוני לי גרדנר.