תאונה קטלנית שאירעה במתקן גרעיני ביפן חשפה את אחד העובדים לרמות הקרינה הגבוהות ביותר שנמדדו באדם אי-פעם. בשנת 1999, היסאצ'י אוצ'י סייע לשני שותפיו לעבודה לשפוך ליטרים של אורניום לתוך חבית במפעל טוקאימורה לעיבוד דלק גרעיני. השלושה נדרשו לקצר את לוח הזמנים שלהם על מנת לחסוך בעלויות ובמקום להשתמש במשאבה הידראולית – נאלצו לבצע את התהליך בידיים. התוצאה? תגובת שרשרת רדיואקטיבית שחשפה את אוצ'י לרמות קטלניות של קרינה.

אוצ'י, שספג את הפגיעה הקשה יותר, התקשה לנשום כמעט מיד והחל לסבול מכאבים. הפועל היפני ספג מנת קרינה של 17 סיוורט, כמות שלא נמדדה כמותה באף אדם מעולם – אפילו לא בצוותי החירום באסון צ'רנוביל, שנחשפו לקרינה של 0.25 סיוורט. הוא הגיע לבית החולים לאחר שהקיא בלי הפסקה ואיבד את הכרתו. הקרינה כיסתה את כל גופו בכוויות, דם נזל מעיניו והרופאים שטיפלו בו נדהמו לגלות שכמעט לא נותרו כדוריות לבנות בדמו.

רופאים החזיקו את בן ה-35 בחיים למרות הסבל הנוראי שלו. בשלב מסוים, הוא אפילו אמר שברצונו להפסיק את חייו, אך בני משפחתו דרשו מבית החולים לתת לו א הטיפול הטוב ביותר בתקווה שישרוד את התאונה האיומה.

מדי יום, הצוות הרפואי פעל ביצע שורת פרוצדורות כדי להשאיר אותו בחיים, כולל עירויי דם, השתלות עור והשתלות תאי גזע. ההליך הרפואי אמנם הוכרז כהצלחה, אך היווה עינוי קיצוני עבור אוצ'י. לפי דיווחים, הוא זעק במספר מקרים: "אני לא יכול יותר, אני לא שפן ניסיונות". ביומו ה-59 בבית החולים, אוצ'י לקה בדום לב 3 פעמים ובכל פעם הרופאים הצליחו לייצב את מצבו. רק ביום ה-83, לאחר סבל נוראי, גופו קרס ומותו נקבע.

על פי ההערכות, אלפי בני אדם נפגעו באסון הגרעיני במפעל טוקאימורה. מפקח המתקן, יוטאקה יוקוקאווה, קיבל גם כן טיפל רפואי כתוצאה מהתאונה הקשה – אך שוחרר מבית החולים עם תסמינים קלים כעבור שלושה חודשים. באוקטובר 2000, שנה אחרי התקרית, הוא הואשם ברשלנות. כמו כן, חברת הדלק הגרעיני היפנית JCO נדרשה לשלם 121 מיליון דולר בעקבות 6,875 תביעות פיצויים מאנשים ומעסקים שנחשפו לרמות גבוהות של קרינה באותו יום גורלי.