ראשי מועצת הכפר "אסארה" במדינת אוטר פראדש שבצפון הודו אסרו על התושבים להינשא מתוך אהבה והטילו שורה של מגבלות על נשות הכפר. כמיטב המסורת המיזוגנית, הם הורו לנשים לכסות את ראשיהן מחוץ לבית והחליטו שנשים מתחת לגיל 40 לא רשאיות לערוך קניות לבד או להשתמש בטלפונים ניידים בציבור.

הודיות בשדה (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
לסחוב מותר - רק לא לדבר בטלפון | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images

למרות שהדת הנפוצה ביותר בהודו היא הינדואיזם (כ-80% מהאוכלוסייה), יש בהודו מיעוט מוסלמי גדול (כ-13% מהאוכלוסייה) והדת השולטת בכפר היא האסלאם. בשבוע שעבר תירצו ראשי הכפר את הגזירות כתגובה למכת הטרדות מיניות אבל אולי הגזירה הקשה מכל - וזו שמפריכה את התירוץ - היא שהמועצה קבעה כי מי שיתחתן מאהבה לא יורשה לחיות בכפר הממוקם 40 קילומטרים מניו-דלהי הבירה.

המשמעות המעשית של הגזירה היא שיש צורך באישור ההורים לפני החתונה אבל אם מסתכלים על התמונה הגדולה מבינים שזו חדירה של חוקי דת מחמירים למרחב הציבורי במדינה ענקית המנסה להתקדם עם העולם ולא לחזור לתקופות חשוכות של דיכוי נשים.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

אחד מחברי מועצת הכפר תיאר נישואי בחירה כ"בושה לחברה" ולדבריו, "זה מכאיב להורים שההגינות שלהם נפגעת". ארגוני זכויות נשים כמובן גינו את הגזירות והצהירו שהמחשבה שנשים עד גיל 40 צריכות שיגנו עליהן היא שוביניסטית.

לדברי שר הפנים ההודי, צ'ידמברם פלניאפן, "אין מקום להחלטות כאלה בחברה דמוקרטית" והוא כבר דרש מהמשטרה לפעול כדי לבטל את ההחלטה האומללה. בסקר שנערך בחודש שעבר עלה כי הודו היא המדינה הגרועה ביותר עבור נשים מתוך 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם.

הודית (צילום: istockphoto)
שחס וחלילה לא תרגישי שמגיעות לך זכויות שוות, הא? | צילום: istockphoto

(מקור 1, מקור 2, מקור 3, מקור 4)