mako
פרסומת

מרצה הכריחה את הסטודנטים לענות על מבחן במשך 23 שעות ברצף בלי אוכל ושתייה

לטענת המרצה הסטודנטים מנסים לנקום בה והיא ממש לא הייתה שיכורה כשהיא החזיקה אותם במשך כמעט יממה במשרדה והכריחה אותם לענות על שאלות בפיזיקה גרעינית. כנראה שחינוך זה גם עניין של גיאוגרפיה

אדם לוי
היקס
פורסם:
הקישור הועתק

לינדיש זריפובה קשקשה על חייה הפרטיים, על מצבה הכלכלי ועל תשוקתה לבגדים תוך התעלמות מוחלטת מהסטודנטים במהלך מבחן באוניברסיטת קאזאן - אחד המרכזים האקדמאיים הוותיקים ביותר ברוסיה. כך לפחות טוענים תלמידיה שנאלצו להגיע לבחינה בעל-פה בשעה 10:00 וסיימו אותה בשעה 9:00 ביום שלמחרת.

המורה בתגובה ראשונה למקרה. אילוסטרציה
אם כך נהוג אז כך נהוג | צילום: SUTTERSTOCK

לדברי הסטודנטים, גברת זריפובה עזבה אותם לעתים קרובות לשתות אלכוהול בחדרים הסמוכים ולא הרשתה להם לעזוב את משרדה במשך 23 שעות. בראיון לכלי תקשורת מקומי המרצה הכחישה שהייתה שיכורה: "אתם חושבים שאני מטומטמת?", היא שאלה. "הייתי פיכחת והסטודנטים פשוט רוצים להתנקם בי כי הם לא הצליחו לעבור את המבחן".

לגבי משך המבחן והתנאים הקשים בהם היו צריכים הסטודנטים לעמוד היא לא התייחסה. עם זאת, באוניברסיטה הזו נהוג לערוך מבחנים בעל-פה , בדרך כלל בפורמט של אחד-על-אחד. "הקבוצה הייתה גדולה - 15 סטודנטים - והנושא היה קשה", הסבירה זריפובה. "קשה לעבור את המבחן בפיזיקה גרעינית".

לדברי אלברט אגנוב, מנהל מכון הפיזיקה של האוניברסיטה, התלונה בבדיקה אך ככל הנראה לא יינקטו נגד המרצה צעדים כלשהם. נחמד שהוא יכול לדעת את זה לפני סיום הבדיקה.