לקח תרופה נגד דיכאון - ועורו הפך לשחור
טיילר מונק טוען שהכל קרה בתחילת השנה שעברה, כמה חודשים אחרי שהחל ליטול פלואוקסטין. מאז הוא הלך כבר ל-8 מומחים לרפואת עור, אך אף אחד מהם לא הצליח לאבחן את הבעיה

"לרופאים אין מושג למה העור שלי משנה את הצבע שלו": גבר מדרום ארה"ב הותיר מספר מומחים לרפואה אובדי עצות לאחר שטען כי תרופה נגד דיכאון גרמה לעורו להפוך כהה יותר. טיילר מונק, אב ל-2 מהעיר קינדר, דרום-מערב לואיזיאנה, חשף את כל הפרטים בסדרת סרטונים בחשבון הטיקטוק של אשתו, אמילי, שהפכו מאז לוויראליים עם מיליוני צפיות.
מונק טוען שהכל קרה בתחילת השנה שעברה, כאשר הוא אובחן על ידי רופא המשפחה עם דיכאון וחרדה ורשם לו פלואוקסטין – שם הגנרי לתרופה מקבוצת SSRI, המוכרת לרוב בתור פרוזק ופריזמה. למרות זאת, לא רק שהתרופה לא שיפרה את מצבו הנפשי, תוך כמה חודשים גוון העור שלו נהיה כהה יותר.
האב בן ה-34 הפסיק ליטול את התרופה כמה שבועות לאחר מכן, אך תופעת הלוואי הביזארית המשיכה עד שגוון העור שלו הפך מאפור-כחלחל לשחור. אמילי סיפרה מאז ששינוי הצבע השפיע בעיקר על אזורים שחשופים לקרני השמש והוסיפה שבעלה סבל גם מאדמומיות וגירוי בעיניים.
מונק התייחס למצב בשיחה עם סוכנות הידיעות SWNS ואמר שרופאי עור עדיין לא הצליחו לאבחן מה גרם לעורו להיות כהה יותר. "בהתחלה הם חשבו שאולי יש לי רגישות לאור, אז כיסיתי את עצמי בכל פעם שיצאתי החוצה", סיפר. "למרות זאת, העור שלי ממשיך להיות כהה יותר".
בני הזוג בינתיים פנו לחוכמת ההמונים ושאלו בטיקטוק אם למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה. עשרות אלפי תגובות נרשמו מאז לסדרת הפוסטים הוויראליים, חלקם מגולשים שהשתעשעו ממצבו של מונק. "הוא עשה כמו מייקל ג'קסון – רק הפוך", כתב אחד וקיבל אלפי לייקים ברשת החברתית.
גולשים אחרים טענו שלתרופות מקבוצת SSRI יש נטייה לגרום לרגישות לאור. "זה קורה בגלל שלפלואוקסטין יש חומר פעיל שמגביר מלטונין", כתב אחד הגולשים. "זאת הסיבה שרק האזורים שחשופים לשמש הושפעו מתופעת הלוואי".
בני הזוג פתחו מאז קמפיין לגיוס כספי המונים כדי לממן את הטיפולים הרפואיים של טיילר – שאינם מכוסים בביטוח הרפואי שלו. לטענתה, החשבונות שלהם כבר הגיעו לסכום של 5,000 דולר. "אני והילדים רק דואגים לבריאות שלו", סיפרה. "לא ממש מפריע לי צבע העור שלו, כל עוד הוא מרגיש טוב. אני תומכת בו לא משנה מה".
