האמנית הזו מפסלת עם איבר גוף לא צפוי
צ׳ן קין, סטרימרית סינית, זכתה לכינוי ״מדפסת תלת מימד אנושית״ בזכות כישרונה ליצור פסלים יפהפיים מגזר - בעזרת איבר אחד מסוים בגופה

צ׳ן קין, אמנית בת 25 מאנשי, סין, זכתה לכינוי ״מדפסת תלת מימד אנושית״. יש לה כישרון לפיסול עם חומר גלם לא צפוי - גזרים - בעזרת אמצעי מפתיע אפילו יותר: השיניים שלה.
צ׳ן סיפרה כי הכישרון שלה התגלה לגמרי במקרה. במהלך לייב שעשתה בפסטיבל האביב של שנה שעברה, היא נשנשה גזר - והחליטה לנסות לעצב אותו לצורה פשוטה בעזרת השיניים. כשהצופים בלייב הרימו לה על התוצאה, היא הבינה שיש ביקוש והתחילה להתנסות עם ירקות שונים.
היא ניסתה לעצב עם שיניה צנון לבן וירוק, אבל הם גרמו לה לכאבי בטן, אז היא חזרה לגזרים: קלים לעיכול, בעלי צבע בוהק ויפהפה, וחזקים בדיוק מספיק כדי לגלף אותם מבלי לפגוע בשיניה.

צ׳ן לא משתמשת בסכין או בכל כלי אחר לגילוף הפסלים שלה - אך ורק בשיניים. השימושיות ביותר הן החותכות, אולם גם הניבים נכנסים לתמונה לפעמים, בחלקים העדינים יותר של העיצוב. היא כבר יצרה מעל 100 פסלים עם שיניה, כשהפופולריים ביותר הם גרסאות אכילות לחומה הגדולה של סין ולמגדל העגור הצהוב, אייקונים סיניים עם הרבה פרטים קטנים.
גילוף בעזרת השיניים הוא כישרון לא צפוי, שיכול להיות גם מסוכן לבריאות הדנטלית. כדי להגן על שיניה, צ׳ן אוכלת פחות מאכלים מתוקים מבעבר, נמנעת ממשקאות מוגזים, שוטפת את הפה אחרי כל ארוחה ומצחצחת שיניים לפחות פעמיים ביום. היא גם יוצאת להפסקות במהלך תהליך הגילוף, מפני שעבודה רצופה לאורך זמן רב מדי גורמת לה לרגישות ולכאבים.
ולכל המודאגים לגבי בזבוז מזון, יש לנו חדשות טובות: צ׳ן הבהירה שהיא משתמשת בפסלים שלה לצורך תבשילים שהיא מכינה, ונותנת את קליפות הגזרים למאכל חזירים ותרנגולות.