mako
פרסומת

גלריה ניסתה לחסוך ואיבדה תחריט של רמברנדט בדואר

עותק מפורסם משנת 1658 של האמן ההולנדי המפורסם נשלח בדואר רגיל וללא ביטוח כדי לחסוך בעלויות ואבד במערכת הדואר הנורבגית. לפחות יהיה משהו יפה לתלות בחדר מיון המכתבים

פורסם:
הקישור הועתק

תחריט של רמברנדט בשווי של כ-34,000 שקלים אבד במערכת הדואר הנורבגית לאחר שגלרית סולי ברוג ניסתה לחסוך כסף על עלויות השילוח והביטוח, הכריז מנהל המקום בשבוע שעבר. הגלריה הממוקמת בעיר גריקר, כ-80 קילומטרים דרומית מאוסלו, רכשה מסוחר בריטי עותק של "Lieven Willemsz, van Coppenol, Writing-Master" שרמברנט הכין בשנת 1658.

תחריט של רמברנט משנת 1658
תמיד חלמתי לטוס למדגסקר

"ביטוח מיוחד ושליח יקרים למדי ולכן לעתים אנחנו משתמשים בדואר רגיל", סיפר אולה דרייה הבעלים ולטענתו "הדואר מציע פיצוי של עד 689 שקלים בלבד". דרייה סיפר שהוא קיבל פתק בדואר שהחבילה מוכנה לאיסוף אך כשהוא הגיע לסניף אף אחד לא מצא אותה בשום מקום.

בדואר כמובן התנצלו והדגישו שדברים כאלה קורים ושחשוב לשלוח חבילות עם ביטוח מתאים. לנו זה נשמע כמו עוקץ פשוט מדי - איך אף אחד לא חשב להזעיק את המשטרה לחקור את העניין?