mako
פרסומת

לא יכולה לעצום עיניים כבר שש שנים – ועכשיו היא עוד צריכה לשלם למנתחת

אישה סינית בשם משפחה וואנג עברה ניתוח כפול לעיצוב העפעפיים במרפאה לא מורשית, ומאז היא לא מצליחה לעצום את עיניה לגמרי – אפילו בשינה. אחרי שנים של כאב, הפרשות, דיכאון ונדודי שינה, היא תבעה את הרופאה, זכתה בפיצוי – ואז הפסידה אותו שוב בגלל סעיף השתקה שחתמה עליו

גיא רייט
פורסם:
וואנג
צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א׳ לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

הסיפור הזה התחיל ביוני 2020, בעיר סוג'ואו שבמחוז ג'יאנגסו בסין. וואנג פנתה למרפאה הקוסמטית Meixi כדי לעבור ניתוח עפעפיים כפול, הליך קוסמטי נפוץ שמטרתו ליצור או להדגיש קפל בעפעף העליון. היא שילמה 12 אלף יואן (כ-1,800 דולר), שוחררה עוד באותו יום – ובלילה כבר התחילה להרגיש כאבים חזקים.

לפי וואנג, הרופאה שניתחה אותה, מנג, הציגה את עצמה גם כמנהלת השיווק של המרפאה. כשוואנג התקשרה להתלונן, נאמר לה ש"הכל בסדר" ושהכאב יחלוף בתוך כמה ימים. אבל במקום להשתפר, מצבה רק הידרדר.

העפעפיים שלה החלו להתהפך כלפי חוץ, ועיניה הפרישו כמויות גדולות של נוזלים שזלגו על פניה. כשמנג הפסיקה לענות לה, וואנג נאלצה לפנות לבית חולים גדול יותר. שם גילו הרופאים שנגרם נזק לצינוריות הדמעות שלה ושהניתוח בוצע בצורה שגויה.

בהמשך היא עברה ניתוח כדי לתקן את הנזק, אבל גם הוא לא הצליח להחזיר את המצב לקדמותו. עד היום היא לא מסוגלת לעצום את עיניה לגמרי, אפילו כשהיא ישנה. בשנת 2022 ועדה רפואית מקומית קבעה שהפגיעה בעיניה מוגדרת כנכות בדרגה גבוהה.

וואנג
ועדה רפואית מקומית קבעה שהפגיעה בעיניה מוגדרת כנכות בדרגה גבוהה | צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א׳ לחוק זכויות יוצרים

"לניתוח שלי היו השלכות קשות", סיפרה וואנג. "התביישתי כל כך שלא העזתי ללכת לעבודה או לפגוש אנשים. אחר כך סבלתי מדיכאון ומנדודי שינה". בהמשך התברר שמנג בכלל לא מנתחת או רופאה, וגם שהמרפאה הקוסמטית פעלה ללא רישיון עסק חוקי.

פרסומת

וואנג תבעה פיצויים ושני הצדדים הגיעו להסכם פשרה. מנג התחייבה לשלם לה פיצוי של 850 אלף יואן (כ-125 אלף דולר), אבל וואנג נדרשה למחוק את כל הפוסטים שפרסמה על המקרה ולא לדבר עליו יותר בכלי התקשורת. בהסכם צוין גם כי אם תפר את התנאים, וואנג תידרש לשלם למנג 400 אלף יואן (כ-60 אלף דולר).

זמן קצר אחרי הפשרה, מנג התחילה לפרסם סרטונים שבהם העליבה את וואנג והאשימה את אחיה בהונאה. גיסתה של וואנג הגיבה עם מסמכים שהוכיחו לטענתה כי מנג עסקה ברפואה באופן לא חוקי, וגם וואנג עצמה הופיעה בכמה סרטונים כדי לספר מה עברה. מהרגע שעשתה זאת, מנג טענה שההסכם הופר – ומוקדם יותר השנה שופט פסק לטובתה.

וואנג חויבה לשלם למנג פיצוי של 400 אלף יואן, כפי שנקבע בהסכם. הניסיון שלה להביא את התיק לבדיקה מחודשת נכשל, וב-23 במאי נדחתה בקשתה. "זה ממש קשה להגן על הזכויות שלי", אמרה וואנג. "שהמקרה הזה יהיה לקח לכל הנשים שם בחוץ. תחשבו היטב לפני שאתן עוברות ניתוח קוסמטי, כי אתן עלולות להתחרט על זה לכל החיים".