ארנב מבושל (צילום: ג'נט ווינטרסון)
תבשיל ארנב | צילום: ג'נט ווינטרסון

ג'נט ווינטרסון, הסופרת בת ה-54, מחברת הספר "Oranges Are Not The Only Fruit" , ידועה באכילת תוצרת אורגנית טריה בלבד. אז אולי העוקבים שלה לא היו צריכים להיות מופתעים כאשר פרסמה תמונה של ארנב שתפסה, פשטה את עורו ועמדה לבשלו תחת הכותרת "ארנב אכל הפטרוזיליה שלי. אני אוכלת את הארנב".

פעולותיה גרמו לזעם, במיוחד אחרי שכתבה ל- 32,700 עוקביה בטוויטר שיהיה נחמד להפוך את ראשו של הארנב לבובת כפפה. ג'נט התעקשה שהארנב נלכד בצורה הומנית לפני שבישלה אותו בסיידר עם רוזמרין ותימין. עם זאת, היא הוסיפה שמן למדורה (או לסיר) כאשר העלתה תמונה של החתול שלה מסיים את הקרביים של הארנב.

ארנב מבושל (צילום: ג'נט ווינטרסון)
"ארנב אכל את הפטרוזיליה שלי. אני אוכל את הארנב" | צילום: ג'נט ווינטרסון

אחת התגובות הנזעמות הגיעה מז'קלין לוקר, "לפני שאני מפסיקה לעקוב אחרייך, את עושה לי בחילה", כך כתבה. "אני לעולם לא אקרא מילה שאת כותבת. תנוח על משכבך בשלום, ארנב קטן". ווינטרסון השיבה: "את קוראת רק סופרים צמחונים? אם לא, למה בשר מעובד זה בסדר, אבל בשר שנלכד באופן אישי זה מגעיל? תחשבי על זה".

לאחר מכן פרסמה את התמונה של החתול שלה מול קערה המכילה את קרביו של הארנב, תחת הכותרת: "ללא בזבוז, ללא אריזה, ללא עיבוד". אחת הקוראות בשם HollyHox הגיבה: "העניין הוא, שרוב האנשים לא מרגישים צורך לפרסם תמונה כזאת גרפית ולהתבדח על זה. זה ההבדל".

ארנב מבושל (צילום: ג'נט ווינטרסון)
רגע לפני שהוא נכנס לסיר | צילום: ג'נט ווינטרסון

עם זאת, חלק מהמשתמשים בטוויטר הגנו על ג'נט ואפילו ביקשו טיפים להכנה ולבישול. הייזל ג'יימס כתב: "האם זה לא האיזון של הטבע? לפחות זה טרי, לא כמו הבשר הקפוא, חסר הטעם, שהקצבים מוכרים". מישהי בשם אנני מארי פרסמה: "טעים ומאוד ידידותי לסביבה". אז באיזה צד של הויכוח אתם נמצאים?

ארנב מבושל (צילום: ג'נט ווינטרסון)
החתול קיבל שאריות | צילום: ג'נט ווינטרסון

(מקור)