mako
פרסומת

רוצח דרש להשתחרר ממאסר עולם - בגלל שהוא כבר מת

כן-כן, קראתם נכון: בנג'מין שרייבר, רוצח שהורשע לפני 23 שנים, דרש שחרור מבית הסוהר לאחר שלקה במוות קליני. בית המשפט לערעורים במדינת איווה בחן את בקשו האבסורדית השבוע - ותגובתה של השופטת ממש לא אכזבה

פורסם:
בנג'מין שרייבר
בנג'מין שרייבר | עיבוד: nypost.com, twitter
הקישור הועתק

אסיר שנידון למאסר עולם הסעיר את רשויות החוק במדינת איווה, כאשר הגיש בקשה לערעור על עונשו מסיבה הזויה לחלוטין. בנג'ימן שרייבר, אסיר בשנות ה-60 לחייו אשר הורשע ברצח מדרגה ראשונה, ערער לאחרונה על עונשו בטענה כי סיים לרצות אותו אחרי שלקה במוות קליני לפני 4 שנים.

שרייבר הורשע לפני 23 שנים ברצח של גבר ששמו ג'ון דייל טרי. ביולי 1996, הוא היכה את טרי למוות באמצעות ידית של גרזן וניסה להסתיר את גופתו. כשנה מאוחר יותר, הוא הורשע במעשים המיוחסים לו ונשלח לכלא. בשנת 2015, חלה הרעה משמעותית במצבו הבריאותי והוא פונה לביה"ח עם הלם ספטי כתוצאה מסיבוך של אבנים בכליות. שם, הוא הגיע למצב של מוות קליני לזמן מה, לפני שהצוות הרפואי ביצע בו פעולות החייאה מוצלחים. כעת, שרייבר ניצל את התקרית בשביל לנסות ולבטל את עונשו.

 

בית כלא, אילוסטרציה
הגיש בקשה להשתחרר מן הכלא, כי הוא מת | צילום: Shutterstock

שרייבר טען בבקשתו לערעור כי הרופאים פעלו בניגוד לרצונו, שכן הם התעלמו ממסמך ה-DNR שלו (דרישה שלא לבצע פעולות החייאה) למרות שהוגדר כמת. כתוצאה מכך, הוא בעצם השלים את מאסרו ועל כן, יש לשחררו. במילים אחרות, שרייבר טוען שנידון למאסר עד המוות ללא אפשרות לחנינה והעובדה שהוא "מת" בביה"ח, משמעותה שסיים לרצות את עונשו – מקורי, לא?

בית המשפט לערעורים במדינת איווה בחן השבוע את בקשתו ודחה אותה על הסף. השופטת אמנדה פוטרפילד התייחסה לבקשה של האסיר ואמרה כי "בית המשפט קבע כי הטענה שלך לא משכנעת וחסרת בסיס. אין שום תקדים שתומך בתביעתך. למעשה, עצם הגשת הבקשה שלך לערעור מאשררת את העובדה שאתה עדיין בחיים".

השופטת פורטפילד הוסיפה: "ישנן שתי אפשרויות: האסיר בנג'מין שרייבר בחיים או שלא. אם הוא בחיים, עליו להמשיך לרצות את גזר דינו. אם הוא לא, אז הערעור הזה חסר תועלת. לסיכום, החוק קובע כי על שרייבר להישאר בבית הסוהר עד למותו הטבעי – ללא קשר לעובדה שהחיו אותו בניגוד לרצונו בשנת 2015".