mako
פרסומת

"עשיתי אינספור ניתוחים ולא מתחרטת על אף אחד מהם"

אושיית רשת יפנית חשפה שהשקיעה עשרות אלפי דולרים בניתוחים פלסטיים, הראשון ביניהם עשתה עוד כשהייתה רק בת 11. כעת, היא נלחמת בסטיגמה שיש במדינתה כלפי פרוצדורות קוסמטיות - ומתייחס גם "לצד האפל" של התחום

גיא רייט
פורסם: | עודכן:
זירזיו
צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

אושיית רשת יפנית הסעירה את הגולשים כשחשפה את הסכום שהשקיעה בניתוחים פלסטיים לאורך השנים. הטיקטוקרית, המוכרת בכינוי Zirazyo_, פרסמה שעברה את הניתוח הראשון שלה כשהייתה בכיתה ה' – ומאז שילמה עשרות אלפי דולרים על פרוצדורות קוסמטיות שונות.

היפנית סיפרה שהניתוח הקוסמטי הראשון שעברה היה להרחבת העפעפיים שלה כשהייתה רק בת 11. לטענתה, היא הייתה מרוצה מאוד מהתוצאה הסופית, אולם הפרוצדורה הפכה אותה מטרה עבור בריונים בבית הספר – שנהגו ללעוג לה מאחורי הגב. למרות זאת, היא לא נתנה להם להשפיע עליה והמשיכה לבצע ניתוחים נוספים.

אושיית הרשת מספרת שהבריונות המשיכה עד סוף בית הספר היסודי וכל אורך חטיבת הביניים. אף על פי כן, היחס השתנה מקצה לקצה כשעלתה לתיכון ולפתע, הפכה לאחת התלמידות הפופולריות ביותר בשכבה. בשלב הזה, היא הייתה כבר אחרי 3 ניתוחים פלסטיים.

בסדרת פוסטים ברשתות החברתיות, היא טענה שהמהפך החיצוני לא רק העלה לה את הביטחון העצמי אלא גם גרם לעמיתיה לכיתה להכיר אותה לעומק. עד אז, תלמידים היו דוחים אותה רק בגלל ההופעה שלה ולא מדברים איתה בכלל.

פרסומת

הטיקטוקרית השקיעה לאורך השנים כ-10 מיליון ין – יותר מ-72 אלף דולר – ואומרת שאין בה שום חרטות. יותר מזה, היא מחשיבה את עצמה כמעין שגרירה של תחום הניתוחים הפלסטיים ורוצה להילחם בסטיגמה שאנשים צריכים להתבייש שביצעו פרוצדורות כאלה.

"ניתוחים פלסטיים שינו את חיי לטובה", סיפרה. "כל מי שחפץ בפרוצדורה קוסמטית רשאי לבצע אותה בלי להרגיש בושה. זו דעתי בנושא. רק אל תשוו את עצמכם לאחרים, בטח שלא אנשים ברשתות החברתיות. תעשו את זה בשביל עצמכם. אני יודעת שלניתוחים פלסטיים יש צד אפל ואנשים יכולים להתמכר, אבל יש גם צדדים חיוביים. אני עשיתי אינספור ניתוחים ולא מתחרטת על אף אחד מהם".