ביצים ספוגות בשתן (צילום: geekosystem.com)
בדיוק כשחשבתם שסין לא יכולה להיות משוגעת יותר | צילום: geekosystem.com

כשמטיילים בעולם יודעים שלכל מדינה ואזור יש את המאכלים הייחודיים שלהם. בניו-יורק אלה הנקניקיות המפורסמות ברחוב, בדרום אמריקה זה האסאדו, באנגליה תוכלו לקנות פיש&צ'יפס בכל פינה, ביפן זה הסושי ובעיר הסינית דונגיאנג, הלהיט הן ביצים ספוגות בשתן של ילדים מתחת לגיל 10. (מקור)

המנה נקראית "ביצי ילד בתול" והשתן למנה נאסף בדליים מבתי ספר יסודיים. המנה נחשבת למעדן מקומי ולדברי הרוכלים שמוכרים אותה יש לה גם סגולות בריאותיות (אחרת איך הייתם מוכרים ביצים ספוגות בשתן של ילדים?). לדברי אחד הרוכלים בעיר, הביצים האלה מסייעות להמריץ את לחץ הדם, מחיות את הגוף ומונעות מכות חום.

ביצים ספוגות בשתן (צילום: geekosystem.com)
המעדן הזה עולה כפול מביצה רגילה | צילום: geekosystem.com

המתכון די פשוט: משרים ביצים של תרנגולת בשתן של ילדים קטנים ולאחר מכן מרתיחים את הסיר עם השתן והביצים. אחרי הבישול קליפת הביצים נסדקת והן ממשיכות לשבת בשלולית פיפי למשך יום שלם. כדי למנוע בישול יתר של הביצים, הרוכלים שופכים עליהן שתן טרי לאורך היום.

רוכל אחר סיפר שהוא מכין ומוכר ביצים כאלה כבר שני עשורים ותושבים בעיר, שאינם בעסקי הביצים הצהובות, סיפרו שהם גם אוספים שתן מילדים לשימוש אישי. מחיר שתי ביצים הוא בסך הכול 80 אגורות - כפול ממחיר ביצה שבושלה במים. חשוב להבין שלא כל תושבי דונגיאנג משוגעים על המאכל המסורתי אבל כנראה שיש מספיק ביקוש כדי שכמה רוכלים יצליחו להתפרנס כבר לא מעט שנים.