פחית קולה קפואה (צילום: foodbeast.com)
38 תפרים בגלל פחית קולה | צילום: foodbeast.com

כמה פעמים לא רציתם לחכות שהפחית תצטנן במקרר, שמתם אותה במקפיא "רק לחצי שעה" ונזכרתם שהיא שם בבוקר למחרת? אז מתברר שיש לכם פצצה מתקתקת בפריזר. ילד סיני כבן שש פתח בשבוע שעבר פחית קולה שישבה במקפיא במשך כמה שעות ונפצע קשה.

הסיפור הזה מזכיר לנו שגם בבית יש הרבה סכנות שאנחנו לא חושבים עליהן, במיוחד במטבח. לדברי אמו של הצעיר, ברגע שבנה פתח את הפחית היא התפוצצה וחתיכות אלומיניום חדות כתער ניתזו לפניו ופצעו אותו. הוא הצליח לחמוק משבבים שניתזו לעיניו אך הוא נזקק ל-38 תפרים בפניו, 31 מהם בלחי השמאלית ושבעה בתוך הפה.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

האם פרסמה את התמונות ברשת חברתית סינית פופולרית בתקווה לעורר מודעות לסכנה שבהקפאת פחיות, וברגעים האלה חשוב לזכור שקצת ידע כללי בכימיה יכול להציל חיים. פחית אמורה לעמוד בלחץ מסוים וכשמקפיאים נוזל הוא מתרחב; הפחמן הדו-חמצני, שיוצר את הגזים במשקה, נדחק החוצה מהנוזל ועלולה להיווצר פצצת צינור שרק מחכה לשחרר את כל הלחץ בתוכה.

קוקה קולה מתפוצצת (צילום: צילום מסך מתוך youtube)
קוקה קולה מתפוצצת | צילום: צילום מסך מתוך youtube

(מקור)