mako
פרסומת

השוטר השיכור נכלא בניידת של עצמו על ידי אזרח

ראסל ג'ורג' הדרום אפריקני הבחין בניידת משטרה מזגזגת בפראות בכביש ועשה את המעשה האחראי. אחרי שהוא שוחח עם השוטר השיכור, הוא שלף אותו בכוח מהרכב וכלא אותו מאחור עד להגעת השוטרים האחרים

פורסם:
שוטר שיכור נכלא בניידת
צילום: witness.co.za
הקישור הועתק

תושב העיר פיטרמריצבורג שבדרום אפריקה עצר, לפי הדיווחים, קצין משטרה שיכור ונעל אותו בחלק האחורי של הניידת שלו לאחר שצפה בו נוהג בצורה לא אחראית ברחובות העיר. ראסל ג'ורג' סיפר שהוא נסע לאטו בכביש, כשהבחין לפתע בניידת המשתוללת במהירות גבוהה בערב יום ראשון.

שוטר שיכור נכלא בניידת
עולם הפוך | צילום: witness.co.za

"הוא נסע נגד כיוון התנועה", סיפר ראסל. "בשלב הזה דאגתי לבטיחות של שאר הנהגים ולפתע הוא סחט את הבלם ונעצר לגמרי. יצאתי ממכוניתי ושאלתי אותו, האם הוא יודע מה הוא עושה? הוא התניע את הניידת והמשיך לנסוע".

אחרי זמן קצר, השוטר השיכור עצר בצד הדרך וג'ורג' התקשר למוקד החירום, שם נאמר לו שסיוע יגיע בקרוב. "אחרי חמש דקות אף אחד לא הגיע", הוא סיפר, "אז ניגשתי לדלת של השוטר וביקשתי ממנו לצאת החוצה. הוא הביט בי והצלחתי להריח שהוא שתה.

"ביקשתי ממנו לצאת בשנית ואחרי שהוא סירב שוב, לקחתי את המפתחות שלו, משכתי אותו מחוץ לניידת ונעלתי אותו בחלק האחורי", סיפר ראסל. הוא הדגיש שניידת המשטרה ניזוקה קשות מנהיגתו של השוטר - "כאילו הוא היה מעורב בתאונה".

"הוא ממש היה על קרשים", סיפרה עדת הראייה קהניי מניקטי. "כשהוא הוכנס למושב האחורי הוא התחיל לבכות". לדבריה, השוטרים שהגיעו למקום היו נבוכים והשוטר השיכור כלל לא הכחיש את מצבו. הוא סיפר שהוא חגג את יום הולדתו ושכל חבריו קנו לו בקבוק משקה אלכוהולי.

התברר שבזמן שהשוטרים נסעו לאסוף את חבריו השתוי, שני גברים התלוננו בתחנת המשטרה שהוא התנגש ברכבם וברח. לדברי הרשויות, הוא יואשם בנהיגה בשכרות ובסיכון הציבור.