באזורים הכפריים של סין העולם הבא הוא עסק רציני, ומתברר שגם רווחי. אחרי עשרות שנים בהן מנהג חתונת הרפאים דוכה תחת המשטר הקומוניסטי, המסורת העתיקה זוכה לתחייה מחודשת. "מינגהון" הוא מנהג בן 3,000 שנה המתקיים כחלק פסטיבל "קינגמינג" (Qingming), הידוע גם כיום ניקוי הקברים. (מקור)

בשנת 2008 הוא הפך שוב לחג רשמי במדינה וגניבת הגופות בצפון סין שוברת שיאים. לפי המנהג העתיק, גופות צעירים שמתו צעירים נקברות יחד בטקס שהוא הכלאה בין חתונה ללוויה. הכפריים מאמינים שנשמותיהם לא יהיו בודדות יותר והמשפחה תהנה ממזל טוב.

מינגהון (צילום: economist.com)
את באה לפה הרבה? משפחה בדרך לטקס קינגמינג | צילום: economist.com

לדברי הואנג ג'יצ'ונ מאוניברסיטת שנחאי, החוקר מסורות עממיות, רוב המשפחות הכפריות בצפון סין מחפשות כלות רפאים לבני משפחתם המנוחים והפופולריות הגוברת של המנהג נובעת גם מהעלייה ברמת החיים בסין והשיפור במצב הכלכלי. משפחות כפריות יכולים כעת להרשות לעצמם לקנות כלת רפאים, ואיפה שיש ביקוש - תמיד יהיה מי שיספק את הסחורה.

לפני כחודשיים חותנו בנישואי רפאים צעיר בן 18 שמת ממחלת לב וצעירה בת 17 שמתה מגידול במוח. משפחת הצעיר קנתה את גופת הצעירה ביותר מ-20 אלף שקלים (35,000 יואן) - סכום מכובד לכל הדעות, בעיקר כשההכנסה הממוצעת של משפחה באזורים האלה עומדת על 5,000 יואן בשנה.

אבל הסאגה לא הסתיימה שם מפני ששודדי קברים חטפו את גופתה של בת ה-17 ומכרו אותה למשפחה אחרת שרצתה להשיא את בנם המת. בסופו של דבר השודדים נתפסו והגופה הוחזרה לבעליה החוקיים, מפוקפקת העסקה המקורית ככל שתהיה. והמקרה הזה הוא רק אחד מרבים - הסחר בגופות באזורים הכפריים העניים בסין תופס תאוצה ויש מתווכחים שמנהלים את הסחר בצורה מסודרת.

מחיר גופה טרייה עלה בחמש השנים האחרונות ב-25 אחוזים לפחות ויכול להגיע לסכום של כ-30 אלף שקלים (50,000 יואן). לפני כשנתיים נלכדה חוליית חוטפי גופות שסחרה בעשרות גופות ומתברר שהמנהג הזה עורר מחלוקת מאז ומתמיד. טקסטים עתיקים מגלים שגם לפני אלפי שנים המנהג הוצא מחוץ לחוק והוחזר.