אמנות פרימיטיבית: השימפנזה שמצייר יצירות מופת עם הלשון
שישה מקלטי שימפנזות שלחו את היצירות היפות ביותר של דייריהן, שנפלטו ממעבדות מחקר ותעשיית הבידור, ובמקום הראשון זכה ברנט בן ה-37 מלואיזיאנה


ברנט, השימפנזה בן ה-37 המתגורר ב"צ'ימפ הייבן" - מקלט לקופים בקית'וויל שבלואיזיאנה (ארה"ב), היא לפי הדעה הרווחת השימפנזה הצייר הטוב ביותר באמריקה. הוא זכה במקום הראשון בתחרות הציור לשימפנזות של עמותת צער בעלי חיים האמריקנית, וגרף את מרב הקולות מהגולשים.
השימפנזים במקלטים עוסקים בציור כדי להישאר חברותיים, אחרי שהם נפלטו ממעבדות של מחקרים רפואיים או נוצלו בתעשיית הבידור. כל ששת המקלטים ששלחו יצירות לתחרות קיבלו מענק בגובה 500 דולרים אבל ברנט הצליח לגייס למקלט שלו מענק בגובה 10,000 דולרים.
מה הסוד שלו? ברנט הוא אוונגרד אמיתי שמצייר רק עם הלשון והיצירות של כל המקומות הראשונים יימכרו בקרוב ב-eBay. כל הרווחים יוקדשו לטובת מקלטי הקופים. לכל הזוכים



(מקור)