להיט ביפן: אמנות קילוף הקלמנטינה
סופר יפני הבחין יום אחד שלקליפת הקלמנטינה שלו יש צורה של עקרב, אז הוא עשה מה שכל אחד היה עושה ושכלל את טכניקת הקילוף שלו עד שהצליח לייצר יותר משמונים צורות מדויקות של בעלי חיים מקליפות בלבד - בלי קיפולים, בלי הדבקות ובלי כלים מיוחדים

יושיהירו אוקאדה היפני זכה לפרסום רב בארץ מולדתו לאחר שפיתח דרך גאונית לקלף קלמנטינות. בעזרת יד יציבה, דמיון ודיוק של מנתח, אוקאדה הופך את הקליפות שכולנו זורקים לפח ליצירות אמנות מפורטות. זה אולי נשמע משעמם אבל אוקאדה פרסם כבר שני ספרים על קילוף קלמנטינות והוציא אפילו גרסת די.וי.די. (מקור)
לפני שש שנים יושיהירו שם לב שקליפה שהסיר מקלמנטינה דמתה לעקרב. במקום להשליך אותה לפח ולהמשיך הלאה בחייו הוא המשיך התאמן על המון פירות הדר במשך שבועיים עד שהצליח להגיע לדמות מושלמת של עקרב. אחרי שהביא את הטכניקה שלו לשלמות הוא החל לשחק עם הקליפות ויצר יותר מ-80 חיות שונות, את כולן הוא מקלף במכה אחת מקלמנטינה אחת בלי הדבקות או קיפולים.
"זה כמו שבאוריגמי משתמשים בגיליון נייר אחד כדי ליצור עיצוב מורכב" אומר אוקאדה. "חלק מהמסורת היפנית היא לפעול במסגרת המגבלות והאמנות שלי מתקבלת באותה צורה". למעשה, התחביב המאוד משתלם שלו הפך לכל כך פופולרי ביפן שהוא השתתף כבר ביותר מ-60 תכניות טלוויזיה ושני ספריו נמכרו ביותר מ-100,000 עותקים - הישג לא רע בכלל אם חושבים על כך שמדובר בסך הכול בטכניקת קילוף פירות.
חסילון מקליפת קלמנטינה:

