ברשת מרפאות המומחים של שר"פ+ ישנם רופאי אסתטיקה מיומנים מציעים מגוון טיפולי אסתטיקה. חלקם טיפולים לריענון המראה ואחרים נועדו לעזור במגוון בעיות עור. כיום ניתן לטפל בבעיות עור בקלות רבה יותר מבעבר, בין אם על ידי טיפול אסתטי או על ידי שימוש במכשיר לייזר מקצועי.

טיפולים אסתטיים אינם עוסקים עוד רק ביופי ואינם מכוונים רק לקבוצות גיל, ולבטח אינם מיועדים לנשים בלבד. התפיסה הרווחת, שאסתטיקה משמעותה רק ניתוחים משניי צורה, היא נחלת העבר. גברים ונשים, בכל הגילאים, מעוניינים לחוש טוב עם עצמם ולהתאים את המראה שלהם, להרגשתם הצעירה.

"אין גיל לטיפול אסתטי. יש מי שחושב שיש גיל שרק אחריו כדאי להגיע לטיפול אסתטי אבל בפועל, גברים ונשים מכל הגילאים מגיעים אלינו כדי לטפל במה שמפריע להם", אומרת ד"ר אילהאם גומייד, רופאת אסתטיקה שעובדת ברשת מרפאות המומחים שר"פ+.

שר"פ+ הינה רשת מרפאות מומחים רפואית הפרוסה בכל הארץ, ומאפשרת טיפולים מסוגים שונים. ביניהם טיפולי אסתטיקה מגוונים, המאפשרים זמינות תורים רבה וליווי רפואי מקצועי של רופאים מהשורה הראשונה בארץ. ד"ר גומייד היא דוגמה טובה לכך: היא בוגרת אוניברסיטת תל אביב בתואר ראשון ללימודי רפואה. היא עברה השתלמויות אסתטיקה, שהכשירו אותה לתפקידה הנוכחי. בנוסף, גומייד היא עו"ד מוסמכת, עם תואר שני במשפט ובריאות, אסתטיקנית אומנית בציור, הידועה באבחנת פרופורציית פנים וגוף מעולה.

"טיפולי אסתטיקה נותנים היום מענה לבעיות שהן מעבר להזדקנות העור. היום מטפלים ברפואת העור, באיכותו, במרקמו, בהצטלקויות של העור, בפוסט אקנה אצל צעירים ובטיפולים מניעתיים, לנשים ולגברים גם יחד", היא מאבחנת.

ביוטי קליניק שאטרסטוק (צילום: shutterstock by puhhha)
צילום: shutterstock by puhhha

אתגר - שימור רקמת העור ואיכותו

ד"ר גומייד מסבירה, שחלק ניכר מטיפולי האסתטיקה נועדו לשקם את העור ולטפל באובדן הנפח שלו עם חלוף השנים. "ככל שמתבגרים, יש האטה בייצור של קולגן ואלסטין בעור. עם חלוף הזמן, העור נעשה דק יותר, יבש יותר ומאבד מגמישותו וכתוצאה מכך, הוא מתדלדל ונוצרים "שברים" בעור, שהם קמטים קבועים. בנוסף, קמטי ההבעה נוצרים באופן טבעי ורק כשהם הופכים להיות סטטיים לאחר שנים של חזרה על תנועות, מרקם העור ואיכותו משתנים", היא מפרטת את הסיבות בגללן מגיעים לרוב לטיפולים אסתטיים. "אי אפשר לשכוח שגם החשיפה לשמש הקופחת מוסיפה פגיעה לעור באופן משמעותי וכך גם אורח חיים ושגרת טיפוח פחות מוקפדת. עור יבש ולא מטופל מביאים לקימוט יתר, גם בגילאים צעירים", היא מזכירה.

"יש היום פתרונות מתקנים למי שאינו רוצה טיפול פולשני, אבל גם את אלה חשוב לעשות אצל מי שמחזיק ברישיון לעיסוק ברפואה. חשוב להגיע לפגישת ייעוץ כדי להגדיר יחד את הטיפולים, את המגבלות ולהתאים פרוטוקול טיפולי רפואי, וחשוב לעשות את זה במרפאה אמינה, שמשתמשת בחומרים הטובים ביותר", היא אומרת. "בפגישת הייעוץ שווה לברר באיזה חומרים משתמשים במרפאה, חשוב לשאול על האחריות של המרפאה לטיפול, כמה זמן יחזיקו החומרים? איזו כמות דרושה? האם יש תופעות לוואי? וכדאי לבדוק שהשרות שאתם מקבלים הוא לשביעות רצונכם", היא אומרת.

מה ההבדל בין חומצה היאלרונית לבוטוקס?

ד"ר גומייד מבקשת לעשות סדר בין החומרים העיקריים הנמצאים בשימוש לטיפולי האסתטיקה הבלתי פולשניים – הבוטוקס והחומצה ההיאלרונית.

"בוטוקס מתייחס לרעלן הבוטוליניום, אותו מחדירים לשרירי ההבעה וגורמים להרפייתם. הרפיית השריר גורמת להעלמת ההתכווצויות. בגלל שהוא רק מרפה, התוצאה של השימוש בו טבעית מאד", היא אומרת ומסבירה שבבוטוקס משתמשים במצח, בין הגבות, בצידי העיניים, בקמטי ארנב שמופיעים אצל חלק מהאנשים במעלה האף, לתיקון חיוך חושף חניכיים (על ידי הרפיית השפה עליונה, ל.ז.), לטיפול בעור 'תפוזי' בסנטר, בחבלי הצוואר, וגם לטיפולים רפואיים בשריר הלסת אצל מי ששוחקים שיניים בזמן השינה.

היא מזכירה שלבוטוקס גם שימושים רפואיים תומכים, כמו טיפול בהזעת יתר בבתי השחי וכפות בידיים וגם לסובלים ממיגרנה, על ידי טיפול בשרירים הגורמים לכאב. "זה חוסך התקפים לכארבעה חודשים לערך. באופן כללי הבוטוקס נשאר בגוף כחצי שנה", היא מסבירה.

חומצה היאלרונית היא חומר מילוי, שנועד להדגיש תווי הפנים או להשבת נפחים לפנים. "החומצות בהן משתמשים ברשת מרפאות המומחים של שר"פ+ הן נפוצות ביותר ומאושרות FDA ומשרד הבריאות", אומרת ד"ר גומייד ומסבירה שאין כמעט רגישויות לחומצה היאלרונית. "זה חומר שנמצא באופן טבעי בגוף ולהבדיל מהחומר הטבעי בגוף, החומצה המוזרקת נשארת בו זמן ארוך".

לזכותה של החומצה ההיאלרונית ניתן גם לזקוף, שהיא מגייסת אליה מולקולות מים, שמוסיפות ללחות העור ומעודדת גם בנייה מחודשת של הקולגן הטבעי בו ומכך, החידוש והבנייה המשקמת של העור.

הזרקת חומר מילוי לשפתיים - לפני ואחרי (צילום: shutterstock By Andrewshots )
צילום: shutterstock By Andrewshots

לכתבות נוספות על הרפואה הפרטית היכנסו>

פיגמנטציה: איך להימנע וכיצד להעלים?

טיפולי לייזר

ברשת שר"פ+ יש מכשיר לייזר רב שימושי, הנמצא בשימוש הרופאים. "זה מכשיר מצוין, שיודע לטפל בפיגמנטציה של העור, בבעיות במרקם העור, בהצערתו ובשיקומו.

ניתן לעשות בו מגוון טיפולים וניתן להתאים לכל מטופל את סדרת הטיפולים המתאימה לו, בין אם זה בכדי לשפר את מראה העור, להעניק לו מראה קורן, להסיר נקודות אדומות או להסיר ממנו קעקוע", מסכמת ד"ר גומייד.

 

מעוניינים? לפגישת יעוץ ולטיפול בוטוקס מתנה חייגו 8622* שלוחה 2 או לחצו כאן>>

*התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.