מחקר חדש שעשה גלים בכל העולם קבע כי אופטימיות מאריכה חיים. מדענים בארה"ב מצאו שאנשים חיוביים היו בסבירות גבוהה יותר ב-50 עד 70 אחוזים להגיע לגיל 85 לפחות, בהשוואה לאנשים שליליים יותר. תאורטית, זה נשמע פשוט; כל מה שאנחנו צריכים זה לשמור על חיוביות, להסתכל על חצי הכוס המלאה ולא להתעצבן על דברים שלא מספיק חשובים לנו. פשוט, לא? אבל המציאות היא מורכבת יותר. אנחנו נתקלים בסיטואציות מבאסות, מכעיסות, פוגעניות ומעצבנות שפשוט מקשות עלינו לשמור על רוח חיובית. לעתים, דווקא הדברים היומיומיים, הקטנים והמעצבנים שצצים לנו בחיים, מקשים יותר ומונעים מאתנו להיות הגרסה האופטימית והשמחה יותר של עצמנו.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ד"ר וויליאמסון, מנכ"ל העמותה Action for Happiness, המסייעת לאנשים לפעול למען עולם שמח ואכפתי יותר, מאמין שאפשר לשנות כל סיטואציה מעצבנת בחיי היומיום – באמצעות חשיבה חיובית. "אנחנו לא יכולים לשנות את מה שקורה, אבל אנחנו יכולים לשנות את התגובות שלנו. יש לנו בחירה בכל דבר", אמר לדה סאן. הנה כמה טיפים שלו, שיכולים לגמרי לשנות את אופן החשיבה שלכם ואולי אפילו להפוך אתכם לאנשים אופטימיים יותר.

טיפים שיעזרו לכם להירגע בעבודה (אילוסטרציה: Shutterstock)
האם אפשר להפוך לאנשים אופטימיים? נראה שכן | אילוסטרציה: Shutterstock

פספסתם את האוטובוס

התעצבנתם כי פספסתם את האוטובוס לעבודה או כי נהג אחר חתך אתכם בכביש? זה לגמרי מובן לכעוס ולהתעצבן עקב סיטואציה שלא בשליטתכם, זה בהחלט יכול לתסכל. אבל זכרו שאולי אין באפשרותכם לשנות את הסיטואציה, אבל אתם כן יכולים לשנות את האופן שבו אתם מגיבים אליה. אם אתם נאלצים לחכות לאוטובוס/רכבת הבאה, נצלו את הזמן כדי לשלוח הודעה לחבר/ה או לבן/ת משפחה. ולגבי הנהג שחתך אתכם, אין לדעת איזה יום עבר עליו, אז פשוט המשיכו הלאה ביומכם ואל תתנו לזה להשפיע עליכם, זה באמת לא שווה את העצבים שלכם.

החבילה שהזמנתם באינטרנט נעלמה

זה יכול לקרות בגלל חבילה מהדואר שטרם הגיעה, או עקב תקלה טכנית בממיר שלכם שמובילה אתכם לעשות את השיחה הטלפונית הכי מעצבנת ביקום: שיחה עם שירות הלקוחות. אז לפני שאתם מוציאים את זעמכם על פקיד שירות חף מפשע ובדרך מאבדים 10 שנים מהחיים מרוב עצבים – קחו נשימה ארוכה ושאלו את עצמכם: האם תהיה לאירוע הזה משמעות עבורי תוך שנה או חודש מהיום?

מעבר לכך, אם זמן ההמתנה סופר ארוך, נסו להעסיק את עצמכם בזמן שאתם ממתינים, כמו לפתור סודוקו או תשחץ. כשאתם מדברים עם איש השירות, נסו להימנע מלהוציא את כל העצבים שלכם עליהם, זכרו שהבעיה שנוצרה היא לא באשמתו ושתפקידו לעזור לכם. בנוסף לכך, אנשי השירות ככל הנראה מקבלים מספיק צעקות מאנשים אחרים בשאר יום העבודה שלהם, נסו להיות סבלניים כלפיהם.

עוד ב-mako בריאות:

>> שבר את הרשת: האם יש לכם את השריר הזה ביד?
>> 10 סימנים שהתזונה שלכם מקצרת לכם את החיים 
>> המרכיב החשוב במזון שיכול להאריך לכם את החיים

בן/ת הזוג מתחמקים ממטלות בבית

ד"ר וויליאמסון ממליץ לנצל את ההזדמנות כדי להעמיק את הקשר עם הפרטנר שלכם. לנסות להסתכל על הטוב שבהם ולהזכיר לעצמכם את כל הצדדים החיוביים שבהם, לא רק הכישלונות שלהם. במקום להתנהג מתוך כעס, נסו קודם כל לדבר על זה. היו רגועים וברורים והסבירו להם מה אתם מרגישים. מובן שהמלצה זו תקפה גם על דברים אחרים שמכעיסים אתכם בפרטנר שלכם. האם הם סובלים מסטרס? עומס? והכי חשוב: חשבו ביחד על פתרון שיתאים לשניכם.

גירושין לא תמיד חייבים להסתיים רע (צילום: Shutterstock)
בלי צעקות: דברו על זה וחשבו ביחד על פתרון שיתאים לשניכם | צילום: Shutterstock

הפרזנטציה בעבודה מלחיצה אתכם

צפויה לכם פרזנטציה בעבודה שדורשת מכם להרצות בפני הקולגות ומכניסה אתכם לסטרס? במקום להלחיץ את עצמכם עוד יותר, ד"ר וויליאמסון ממליץ שתנהגו בעצמכם כפי שהייתם נוהגים בחבר או חברה אם הם היו באותה סיטואציה כמו שלכם. כפי שהייתם מרגיעים אותם ומנסים לעודד ולהעלות להם את הביטחון, כך תנהגו בעצמכם. לפי ד"ר וויליאמסון, אנשים אופטימיים שמצליחים בחיים, הם גם מציאותיים ובעלי מטרות ברורות. אז ודאו שאתם מתכוננים לכך כמו שצריך כדי להגיע כמה שיותר מוכנים לפרזנטציה. הוכח כי הגישה המנטלית שאנו נוקטים בה יכולה לחווט מחדש את המוח שלנו ולפיכך, אנחנו לגמרי מסוגלים לשנות את הגישה שלנו ולהיות אופטימיים ומאושרים יותר.

בן/ת הזוג משתלטים על הטלוויזיה בסלון

נסו להבין את הסיבה שבן זוגכם רוצה לראות משהו אחר בטלוויזיה. אם זו תוכנית שהוא ממש אוהב ורוצה לצפות בה יחד אתכם, אולי שווה לנסות לזרום אתו ולנצל את ההזדמנות ללמוד עוד על תחומי העניין שלו. ואם אתם פחות בקטע, אז נצלו את הזמן עבור עצמכם; צאו לטיול רגלי או תעשו פעילות אחרת שאתם אוהבים, התקשרו לחבר טוב או קראו ספר. זמן פרטי לעצמכם, במיוחד כשאתם בזוגיות, זה דבר מבורך ואף הכרחי.