בעיות עיכול אמנם נפוצות מאוד , אך גם מאוד מציקות ואף עלולות לפגוע באיכות החיים. יש המון דרכים לטפל בבעיות עיכול, חלקן פשוטות יותר ממה שנדמה לנו. אם הבטן עשתה לכם הרבה בעיות לאחרונה, ייתכן שמה שעומד מאחורי הבעיה הם ההרגלים היומיומיים שלכם. הנה חמישה הרגלים שנראים תמימים, אבל למעשה יכולים להוביל לבעיות במערכת העיכול.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

1. אוכלים הרבה מזון לא מבושל

"מזון לא מבושל, עתיר סיבים תזונתיים וחלבונים דורשים ממערכת העיכול שלנו לעבוד קשה יותר כדי לפרק אותם", מסבירה האנה מגי, דיאטנית ותזונאית קלינית ל-Bustle. "בעוד שמזונות אלה בעלי ערכים תזונתיים טובים, נחשבים בריאים ו'תמימים', יותר מדי מהם יכול להוביל לבעיות בעיכול". מגי ממליצה לשאוף לאיזון. אם אתם אוכלים המון ירקות טריים במהלך היום, נסו חלק מהם לאדות או לבשל בתנור. זה בטח לא יזיק.

אישה אוכלת סלט (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
ירקות טריים זה בריא, אבל נסו גם לבשל אותם מדי פעם | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

2. נצמדים לתפריט מגביל מדי

לכל אחד מאיתנו מערכת עיכול שונה, ולכן הגיוני שננסה לחפש את התפריט שהכי מתאים לנו. אך מגי מסבירה שרבים לא מודעים לעובדה שתפריטים מגבילים מדי עלולים להשפיע לרעה על מערכת העיכול שלכם. כאשר אנשים מציבים לעצמם יותר מדי מגבלות, הם כל הזמן חושבים על מה הם הולכים לאכול ואם זה מתאים ל"חוקי הדיאטה" שלהם. התנהגות זו יכולה לעורר חרדה (וגם עשויה להיות תסמין להפרעת אכילה בשם אורתורקסיה נרבוזה, המתבטאת באובססיה לאכילה בריאה שעלולה להוביל לפגיעה בבריאות).

כל אלה עשויים להשפיע על עיכול המזון. "אנשים לא יודעים שקיים קשר בין המוח שלנו למעיים, ושניהם מתקשרים ביניהם כל הזמן", היא מסבירה. "זה נקרא 'ציר המעיים-מוח'. כשאנחנו דואגים לגבי המזון שאנו אוכלים, או אנחנו במצוקה רגשית הקשורה למזון, ציר המעיים-מוח מופעל". מגי ממשיכה ואומרת שאם אין צורך רפואי מסוים, חשוב להיות גמישים לגבי המזון שלנו ולזכור שמזון הוא דלק. אם המחשבות שלכם לגבי אוכל משפיעות על היכולת שלהם ליהנות ממנו או אם הן מהוות מקור לחרדה, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.

אישה אוכלת (צילום: Iakov Filimonov, Shutterstock)
אל תגבילו את עצמכם יותר מדי | צילום: Iakov Filimonov, Shutterstock
עוד ב-mako בריאות:
>> גם לכם יש נקודות אדומות בזרועות? זאת הסיבה
>> סובלים מנשירת שיער? התרחקו מהמאכל הזה
>> זאת הפחמימה הטובה ביותר לשמירה על המשקל

3. שוכחים בקבוק מים

שכחתם את בקבוק המים בבית ולא שתיתם באופן מסודר כבר יום-יומיים? זה אולי נראה כמו משהו זניח, אך למעשה שתיית מים היא חלק משמעותי בשמירה על עיכול יעיל ועל בריאות המעיים, מסבירה ליסה ריצ'רדס, תזונאית. "צריכת נוזלים מאפשרת למעיים לתפקד כראוי", היא מסבירה. "המעיים שלכם זקוקים למים כדי לסלק פסולת מהמזון בגוף". אז רשמו לעצמכם פתקים על המקרר או שימו תזכורת בטלפון ואל תשכחו לשתות מים במהלך היום.

אישה שותה מים (צילום: By Dafna A.meron)
לשתות כל הזמן | צילום: By Dafna A.meron

4. יש לכם לו"ז לא עקבי

אין מה לעשות, שינה היא אחד הדברים הכי חשובים לבריאות שלנו – גם כשזה נוגע לבריאות מערכת העיכול. "שעות שינה וערות קבועות משפיעות על איזון החיידקים הטובים במעיים", אומרת ד"ר אריקה ארמסטרונג.

5. משתמשים לעתים קרובות במשככי כאבים

שימוש תכוף במשככי כאבים מסוג איבופרופן או משככי כאבים אחרים מדכאי דלקת שאינם סטרואידים – יכול להוביל לנזק במעיים, אומרת קלי פייג', קואוצ'רית שמאמנת אנשים לחיים בריאים יותר. היא ממליצה שבפעם הבאה שתרצו לקחת משכך כאבים, נסו לחשוב על הסיבות שעלולות להיות מאחורי הכאב המסוים שאתם סובלים ממנו, שיכולים להיות בין היתר סטרס וחוסר שינה. ואז נסו לטפל בשורש הבעיה ולהפחית את השימוש במשככי כאבים.