אנחנו מקווים שאתם משתמשים הרבה במגירת התבלינים שלכם במטבח, ואם לא - הנה רשימה שתזכיר לכם כמה כדאי לשלב תבלינים בתפריט היומי שלכם, מהקפה של הבוקר ועד לארוחת הצהריים והקינוח. 11 תבלינים שלא רק יוסיפו טעם לארוחות שלכם, אלא גם המון בריאות. 

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

קינמון

התבלין המתקתק והאהוב נמצא קשור להפחתת רמות כולסטרול וטריגליצרידים והוא יכול גם להפחית את רמת הסוכר בדם אצל אנשים הסובלים מסוכרת מסוג 2. כיוון שיש לו טעם ייחודי ומתקתק, הוא חלופה נהדרת לסוכר לכל מי שרוצה להפחית ולמי שנמצא בדיאטה. הוסיפו קצת קינמון בקפה, בשיבולת שועל או ביוגורט שלכם.

קינמון (צילום: Shutterstock)
כמו ממתיק טבעי | צילום: Shutterstock

כורכום

בשנים האחרונות הכורכום הפך מעוד תבלין אהוב במטבח – לסופר פוד של ממש. כורכום מכיל תרכובת שנקראת כורכומין, המפחיתה דלקות וכאבים כרוניים ושומרת על בריאות המוח. בנוסף לכך, הוא נחשב אנטי-סרטני והוא נלחם ברדיקלים חופשיים ובכך שומר על תאי הגוף שלנו ומונע מחלות. בהחלט תבלין שכדאי להשתמש בו, במיוחד בחורף.

פפריקה

בדג, בשקשוקה או בעוף בגריל, פפריקה היא תבלין סופר מגוון שניתן לשלב בסוגים שונים של מאכלים. אבל מתברר שיש בו גם כמה ויטמינים בריאים שקשורים לראייה טובה ונוגדי חמצון שמגנים על הבריאות שלנו ובמיוחד על העיניים שלנו מפני מחלות כמו קטרקט.

פלפל שחור

הוא קבוע במטבח שלנו, אבל רבים לא יודעים שיש לו גם כמה יתרונות בריאותיים. פלפל שחור עשיר בנוגדי חמצון שמגנים על התאים בגוף מפני רדיקלים חופשיים. בנוסף לכך, נמצא כי פלפל שחור יכול לתרום לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

פלפל שחור (צילום:  Bozhena Melnyk, shutterstock)
תורם למערכת העיכול | צילום: Bozhena Melnyk, shutterstock

שום

גם לשום יש לא מעט יתרונות בריאותיים וגם הוא נחשב מאסט, במיוחד בחורף. שום יכול להפחית רמות כולסטרול, להפחית לחץ דם ולסייע לכלי הדם להיות גמישים יותר. בנוסף לכך הוא גם מכיל נוגדי חמצון המסייעים לשמירה על המערכת החיסונית ולמניעת מחלות כמו אלצהיימר ודמנציה. ואם אתם מצוננים, שום יכול לעזור לכם להקל את התסמינים ולהתגבר על המחלה מהר יותר.

אגוז מוסקט

התבלין הזה לא רק משדרג פסטות ותבשילים, הוא גם יכול לתרום לבריאות שלכם. אגוז מוסקט נחשב אנטי-בקטריאלי ויכול למנוע הצטברות של פלאק בשיניים.

עוד ב-mako בריאות:
>> מבחן הסוכר: אלו הפירות הכי משמינים
>> מדהים: זה מה שגווינת' פאלטרו אוכלת ביום
>> האם הבליטות הקטנות על הפנים מסוכנות לנו?

פלפל אדום חריף

למי שמסוגל לעמוד בחריפות של הפלפל החריף, זה בהחלט מומלץ לשלב אותו במאכלים, לא רק בשביל החריפות, אלא גם בשביל הבריאות. הפלפל החריף מכיל קפסאיצין, תרכובת המעניקה לו את החריפות שלו, שגם עוזרת להפחית את אותות הכאב במוח. בנוסף לכך, מחקרים מצאו שצריכת פלפל חריף יכולה להפחית סיכון למוות בטרם עת ממחלות כמו סרטן ומחלות לב.

אורגנו

לאורגנו תכונות אנטי-בקטריאליות ששומרות היטב על המערכת החיסונית. וכמו תבלינים אחרים ברשימה, גם הוא מכיל נוגדי חמצון חזקים שנלחמים ברדיקלים חופשיים ושומרים על הגוף מפני דלקות, מחלות והזדקנות מואצת. ברוטב עגבניות או כתיבול לסלט, אפשר להוסיף אורגנו למאכלים שונים, שיהפוך אותם לטעימים יותר ובריאים יותר.

כמון

ישראלים אוהבים כמון ועכשיו יש להם סיבה נוספת לכך, מלבד טעמו הנפלא, כמובן. כמון תורם לתפקוד מערכת העיכול והוא יכול לסייע במיוחד לאנשים שסובלים מתסמונת המעי הרגיז.

זרעי כמון (צילום:  Dionisvera, shutterstock)
עוזר לסובלים ממעי רגיז | צילום: Dionisvera, shutterstock

ג'ינג'ר

אחד התבלינים שנחשבים הכי יעילים נגד בחילות. בין שזה קלקול קיבה, בחילות בזמן היריון או בחילות בזמן טיפולי כימותרפיה, הכינו לעצמכם חליטה של ג'ינג'ר ולימון וזה ככל הנראה רק ישפיע לטובה. בנוסף לכך, ג'ינג'ר נחשב יעיל גם למקרה של שיעול והצטננות, אז הוסיפו לחליטה דבש והנה פתרון טבעי יעיל לתקופת החורף.

זעפרן

נכון, הוא לא זול, אבל הוא ישדרג לכם מאכלים וגם את הבריאות שלכם בדרך. שיפור השינה, מניעת סרטן, שיפור זרימת הדם וחיזוק המערכת החיסונית הן רק חלק מהסגולות המיוחסות לתבלין זה.