mako
פרסומת

אכילת אבוקדו אחד בשבוע מפחיתה את הסיכון למחלות לב

מחקר ענק מצא השפעה דרמטית של אכילה קבועה של אבוקדו על הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. המחקר עקב במשך 30 שנה אחרי מעל 100,000 משתתפים חלקם אכלו אבוקדו לפחות פעמיים בשבוע. נמצא גם כי החלפת אבוקדו בשמנים צמחיים או אגוזים לא הראתה על תועלת נוספת

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
אבוקדו
אבוקדו | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock
הקישור הועתק

מחקר חדש מצא שאנשים שאכלו לפחות שתי מנות אבוקדו - כמות של כוס אבוקדו או בערך אבוקדו אחד - בשבוע היו בסיכון נמוך ב-16% למחלות לב וכלי דם וסיכון נמוך ב-21% למחלות כלילית.

המחקר שפורסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקאי - עקב אחר יותר מ-110,000 גברים ונשים בריאים בגילאי 30 עד 75 בארה"ב במשך 30 שנה. המשתתפים נחקרו על התזונה שלהם כל שנתיים עד ארבע שנים. התברר גם כי צריכת האבוקדו הוכפלה בממוצע במהלך 30 השנים שבהן בוצע המחקר.

החוקרים מבית הספר לבריאות הציבור של הרווארד חיברו את התוצאות למשתנים רלוונטיים כמו השמנת יתר, צריכת אלכוהול, מצב עישון, גיל ומצבים בריאותיים אחרים. לאחר התאמה לגורמי הסיכון הקרדיווסקולריים של המשתתפים והרגלי התזונה הכוללים, המחקר מצא כי אלו שאכלו מנת אבוקדו פעמיים בשבוע היו בסיכון נמוך ב-16% למחלות לב וכלי דם וסיכון נמוך ב-21% למחלת לב כלילית, בהשוואה לאחרים שאכלו אבוקדו לעתים רחוקות או לא אכלו בכלל.

המחקר גם השתמש במודל סטטיסטי כדי להעריך שהחלפת חצי מנה של מרגרינה, חמאה, ביצה, יוגורט, גבינה או בשר מעובד באבוקדו בכל יום יכולה להוריד את הסיכון לאירועים הקשורים למחלות לב וכלי דם ב-16 עד 22%. החוקרים ציינו כי החלפת אבוקדו בשמנים צמחיים או אגוזים לא הראתה על תועלת נוספת.

בהשוואה למזונות אחרים המכילים שומן, אבוקדו מכיל יותר חומצות שומן חד בלתי רוויות, אשר הוכחו כמועילות לבריאות הלב על ידי הורדת הכולסטרול הרע. בנוסף, השומנים והסיבים הבריאים באבוקדו יכולים גם לעזור לתחושת שובע לאורך זמן, מה שהופך אותו למאפיין פופולרי של הדיאטה הים תיכונית המומלצת.