mako
פרסומת

אוכל שישב במקפיא: האם הוא בטוח לאכילה?

אנחנו כל פעם מופתעים מחדש למצוא בשר "חיוור" או גלידה עם גבישי קרח בפריזר - תופעה נפוצה בעיקר למאכלים שנתקעו למשך תקופה ארוכה במעלות נמוכות. האם השינוי במראה, במרקם ולפעמים גם בטעם עלול להשפיע גם על הבריאות של המאכל ואיך אפשר מראש למנוע את התופעה?

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם:
מקפיא עם קופסאות אוכל
צילום: Ahanov Michael, shutterstock
הקישור הועתק

לא פעם הבשר שאנחנו מכניסים למקפיא נראה קצת אחרת אחרי תקופה שאנחנו באים להוציא אותו. זה קורה מאחת משתי סיבות: או שלא אחסנתם את האוכל שלכם כמו שצריך, או שהמזון שלכם היה במקפיא כבר הרבה זמן (בסופו של דבר, כל דבר שנמצא מקפיא יתחיל להפוך לקרח אם יישאר שם יותר מדי זמן).

כאשר בשר נותר זמן רב במקפיא הוא עלול לקבל צבע אפור או חום. יש גם מאכלים שעשויים לקבל מרקם גרגירי או להיראות יבשים ולפעמים גם הטעם עלול להיות מעט מוזר. גלידה וקינוחים קפואים עלולים לקבל גם כיסוי של גביש קרח סמיך ולאבד מעט מהטעם המקורי.

איך זה קורה?

מזון מאבד לחות כשהוא מאוחסן במקפיא אם כי ברמה נמוכה אם האוכל ארוז ועטוף היטב כדי למנוע כניסת אוויר. כאשר האוויר נכנס פנימה, לחות מחלחלת החוצה, מה שמוביל לאותו למראה כפור וחסר צבע.

האם אוכל קפוא עם קרח בטוח לאכילה?

למרות שאוכל שנשרף במקפיא לא נראה מושך, הוא בטוח לחלוטין לצריכה. הצריבה במקפיא אמנם משפיעה על האיכות אבל לא על בטיחות המזון. עדיף להסיר חלקי בשר או ירקות שנחשפו לצריבה במקפיא, מכיוון שזה ישפיע באופן משמעותי על הטעם והמרקם בגלל אובדן הלחות.

איך אפשר למנוע למנוע את הצריבה?

  • מומלץ להשתמש במכלים אטומים ואריזות חסינות למקפיא כדי להפחית את הסיכון לכניסת אוויר.
  • לא למלא יתר על המידה את המקפיא.
  • לעטוף את האוכל בניילון נצמד או בנייר אלומיניום לפני הנחתו בקופסאות.
  • להשתמש במזון קפוא תוך 2 עד 4 חודשים.
פרסומת