פטריות לרוב לא מקבלות את הספוטלייט שמגיע להן, משתמשים בהן כתוספת בבישולים ולעתים נדירות הן משמשות כ"כוכבות" של מנה. עם זאת, פטריות עשירות בערכים תזונתיים והמגוון הרחב של הסוגים הקיימים הופך אותן לתוספות מעולות לשלל מאכלים, שיכולות לשדרג משמעותית כל מנה גם מבחינת טעם וגם מבחינת הערך התזונתי. לכן בשנים האחרונות יותר תזונאים מאמינים שפטריות הן סופר פוד של ממש ויש הטוענים שהן יככבו במיוחד בשנה הבאה.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

ערכים תזונתיים גבוהים

לפטריות ערך תזונתי גבוה; הן מכילות ויטמינים מקבוצת B, ביניהם ריבופלאבין (ויטמין B2), שלוקח חלק בתהליכים חשובים בגוף, ביניהם מסייע לגדילה, תורם לפירוק והפקת אנרגיה מפחמימות, שומנים וחלבונים, שומר על בריאות מערכת העיכול, העור, העיניים והציפורניים. הן מכילות גם ניאצין (ויטמין B3), השומר על לחץ דם תקין וחשוב לשמירה על רמות תקינות של שומנים וסוכר בדם. פטריות גם מכילות אשלגן, מינרל חיוני שמסייע בשמירה על בריאות השרירים ומונע בריחת סידן. כמו כן, הוא תורם להפקת אנרגיה מפירוק חלבונים, שומנים ופחמימות.

אבל כיוון שמדובר בסופר פוד, מובן שהיתרונות לא מסתיימים כאן. פטריות מכילות לא מעט נוגדי חמצון, חומרים כימיים הנלחמים נגד רדיקלים חופשיים ובכך מונעים מחלות ומונעים הזדקנות מואצת. ואם אתם מחפשים דרך לשפר את תפקוד מערכת העיכול שלכם, פטריות לגמרי יכולות לעשות את זה. "הן מכילות סוג מסוים של סיבים תזונתיים שנקרא עמילן עמיד, שיש לו השפעה פרה-ביוטית ששומרת על דפנות המעיים", אומרת מליסה מאייר, דיאטנית קלינית.

פטריות (צילום:  Rebecca Fondren Photo, shutterstock)
מגוון הפטריות הוא עצום | צילום: Rebecca Fondren Photo, shutterstock

ואם אתם שומרים על הגזרה, תשמחו לדעת שאתם יכולים ליהנות מפטריות בלי לחשוש מהקלוריות. כוס של פטריות תכיל כ-17 קלוריות בלבד, אז אם אתם בדיאטה – פטריות יכולות לשדרג לכם כל מנה עם טעם עשיר וערך קלורי נמוך. והסיבים התזונתיים שהם מכילים גם יעזרו לכם להיות שבעים לאורך זמן.

עוד ב-mako בריאות:
>> קנתה כרטיס להודו ואז הגיעו תוצאות הבדיקות
>> 10 הטיפים הכי חשובים בשמירה על הבריאות
>> מחקר: זו השעה הכי מומלצת לארוחת ערב

מקור מעולה לוויטמין D

מומחים טוענים שפטריות הן גם מקור מצוין לוויטמין D, אותו ויטמין שהגוף שלנו מפיק עם החשיפה לשמש. למרות שאנחנו חיים במדינה שטופת שמש, אנשים רבים למעשה סובלים ממחסור בוויטמין D – וזה קורה גם במדינות אחרות בעולם. אז אם אתם עובדים במשרד ללא חלונות ולא נחשפים מספיק לשמש, תוספת של פטריות לתפריט התזונתי תהיה אופציה מעולה עבורכם.

"ממש כמו העור שלנו, פטריות מפיקות ויטמין D באמצעות אור בתהליך שכמעט זהה לתהליך אצלנו", אומר ד"ר פיטר קורקורן, מנהל בכיר בחברה המייצרת תוספי תזונה מבוססי פטריות. "הכי חשוב, שכיוון שוויטמין D מיוצר באופן טבעי בפטריות, זה מקור טבעי לוויטמין D וישנו מחסור כרוני בוויטמין D בכל העולם".

כל היתרונות הללו מובילים תזונאים למסקנה שלפטריות יש בהחלט פוטנציאל להפוך לסופר פוד של 2020 וצריכתן רק תלך ותגבר. אנחנו לגמרי בעד.