1. החבושים הם "קרובי משפחה" של התפוחים והאגסים. 
  2. הם מכילים ויטמין B3 - ניאצין, המוכר ביכולתו לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול בדם. 
  3. לחבושים יש חיי מדף ארוכים במיוחד וחבוש טרי לא מטופל יכול להחזיק מעמד ולהיות ראוי לאכילה גם חודשים רבים לאחר הקטיף.
    >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
  4. החבושים מכילים נוגדי חמצון (פוליפנולים) שעשויים לסייע בהגנה על ריריות הגוף בכלל ובמעי בפרט.
  5. זהירות! גרעיני החבוש עלולים להיות רעילים אם אוכלים אותם טריים – הם מכילים ניטריל שבשילוב אנזימי עיכול הקיימים בקיבה, הוא עובר תהליך הידרוליזה שבו נוצר מימן ציאנידי רעיל.
  6. רוב החבושים חמוצים ומרירים וקשה מאוד לאכול אותם טריים. מומלץ להקפיא ואז להפשיר אותם, זה מרכך את טעמם ומאפשר ליהנות מאכילתם.

    עוד ב-mako בריאות:
    >> ייתכן שברזיל הצליחה להגיע לחסינות עדר
    >> נכון או לא נכון? בדקנו 10 מיתוסים על תזונה
    >> מחקר: בשבועיים הקרובים נגיע לשיא – ואז ירידה
  7. גם בישול איטי וארוך מאפשר אכילה שלהם תוך עידון טעמים.
  8. בעדות מסוימות ובמסורת היהודית, ריבת חבושים שבירכו עליהם בראש השנה, נחשבת סגולה ללידה קלה ומהירה.
  9. החבוש עשיר באשלגן וויטמינים.
  10. ברפואה המסורתית נהגו להשתמש בחבושים לעצירת שלשולים.  

אורטל ברובין-חן, רכזת תחום נטורופתיה בכללית רפואה משלימה