mako
פרסומת

מלך הפירות: כל היתרונות שיש במנגו

מנגו הוא אחת הסיבות הכי טובות לחכות לקיץ, והוא לא רק טעים אלא גם מלא בערכים בריאותיים: הוא טוב לעור וטוב לעיניים, יש בו סוגים שונים של ויטמינים ומינרלים מועילים, והוא אפילו טוב לדיאטה. כל היתרונות בפרי שכולם מחכים לו כל השנה

מיכל ברונר
מיכל ברונר
mako בריאות
פורסם:
מנגו
צילום: Valentyn Volkov | shuttersrock
הקישור הועתק
    1. טוב לעיכול
      מנגו מכיל אנזימים הטובים לפירוק ולעיכול חלבונים, וכן הוא עשיר בסיבים שעוזרים למערכת העיכול לעבוד בצורה תקינה. נוסף לכך, הסיבים התזונתיים שבו מסייעים להפחית את הסיכון למחלות לב. כמו כן במנגו יש רב סוכר הנקרא פקטין (שנמצא בעיקר במנגו ירוק) העוזר בהורדת כולסטרול.
      עם זאת צריכה גבוהה של פירות סיביים עלולה לגרום לשלשול ולקלקול קיבה (ובעיקר מנגו בוסרי), לכן מומלץ תמיד לצרוך כמות מתונה ממנו.

      עיכול
      צילום: Novikov Alex | shutterstock


      >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

    2. מחזק את המערכת החיסונית
      המנגו עשיר מאוד בוויטמין C. נוגד חמצון זה מסייע בחיזוק מערכת החיסון ועוזר למנוע הצטננויות. למרות היתרון המאוד חשוב הזה חשוב לציין כי מנגו עשוי להיות אלרגני עבור אנשים מסוימים, ואף עלול אף לגרום לתגובה אלרגית קשה הכוללת סימפטומים של בחילה, הקאות, ואפילו הלם אנפילקטי. אם לא מטפלים בדבר כראוי תוך זמן קצר, הדבר עלול לגרום לאיבוד הכרה וחלילה למוות.

      מערכת חיסון
      צילום: fizkes | shutterstock

    3. טוב לבריאות העיניים
      המנגו עשיר בבטא-קרוטן, המסייע בייצור ויטמין A. נוגד חמצון זה משפר את הראייה, מגביר את בריאות העיניים הכללית, מונע ניוון מקולרי הקשור לגיל ולאובדן הראייה בזקנה.

      ראייה
      צילום: Africa Studio | shutterstock

    4. טוב לירידה במשקל
      מנגו, אם הוא נצרך בכמות סבירה, יכול לעזור לנו להוריד במשקל. הפיטוכימיקלים שמעטפת המנגו פועלים כחומרים הנלחמים בשומן, ובשר המנגו עשיר בסיבים תזונתיים, המקדמים חילוף חומרים וירידה במשקל.
      עם זאת המנגו עשיר בסוכר, ולכן אם תאכלו יותר מדי ממנו אתם עלולים להשמין. לחולי סוכרת מומלץ להתייעץ עם דיאטנית לגבי הכמויות המומלצות.

      דיאטה
      צילום: Laborant | shutterstock


      עוד על נגיף הקורונה:
      >> ה-CDC פרסמו רשימת תסמיני קורונה מעודכנת
      >> רופאה בכירה שטיפלה בחולי קורונה בניו יורק התאבדה
      >
      > חוזרים לשופינג: אלה כללי ההיגיינה בקניון

    5. שומר על העור שלנו
      ויטמיני ה-C וה-A מעולים לעור הפנים. הם אפילו עושים מעין פילינג עדין לעור ומסירים את התאים המתים בו. וזו לדעתנו הסיבה הכי טובה לאכול מנגו (וגם כי הוא ממש טעים). שימו לב: אכילת יתר של מנגו עלולה לגרום לאורטיקריה - נגעים אדומים ומגרדים שמופיעים במקומות שונים בגוף.

      עור הפנים
      צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ