מי לא מכיר את זה – ארוחת הצוהריים הסתיימה ואתם חוזרים לעמדת המחשב. בשלב זה, מנקרת בכם העייפות הקשה וכל מה שמתחשק לכם זה לתפוס נמנום. אבל יום עבודה ארוך עוד לפניכם, מה עושים?

ובכן, מסתבר שמה שאתם אוכלים לארוחת הצוהריים בהחלט עשוי להשפיע על מידת הרעננות ויכולת הריכוז שלכם בעבודה. הטיפים הבאים יעזרו לכם לצלוח את היום בשיא הכוח.

 

סלט הוא תמיד אופציה טובה

סלטים טרי עשיר או אנטי פסטי – ירקות הם תמיד אופציה טובה לארוחה קלה ולא מכבידה, שגם תעשיר את הגוף בוויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים. מומלץ להוסיף לסלט כף טחינה שתעניק לגוף תחושת שובע, ובאותה הזדמנות תעניק לגוף רכיבים חיוניים כמו סידן, ברזל וחומצות שומן חד בלתי רוויות המגינות על הגוף מפני מחלות לב וכלי דם ועל איזון הכולסטרול בגוף. מומלץ לוותר על התוספות העמילניות (כמו תפוחי אדמה או פסטה או אורז) ולקנח במנת פרי.

בלי מטוגן

כדאי להימנע מאכילת מאכלים מטוגנים ( או עתירי שומן ) ובמקומם יש להעדיף שיטות בישול כמו אידוי, גריל או מחבת טפלון – אלה בריאות יותר ומאפשרות ליהנות ממזון בריא יותר, מופחת קלוריות וגם כזה שמותיר פחות תחושת כבדות בגוף.

אישה אוכלת סלט (צילום:  Ann Haritonenko, shutterstock)
בבית, בעבודה ובכל מקום - סלט הוא תמיד אופציה טובה | צילום: Ann Haritonenko, shutterstock

פחות מאכלי קדרה

אומנם אין כמו גולאש טוב שנשאר במקרר משבת, אבל מאכל מהסוג הזה פחות מתאים לארוחת צוהריים במשרד, מפני שמשך עיכולו ארוך יותר והוא עשוי לגרום לעייפות רבה. שמרו את מאכלי הקרדה לסופ"ש ואכלו אותם בזמן שיאפשר לקם לתפוס תנומה קלה.

בכלל - פחות זה יותר

נסו להצטייד בארוחת קטנות, שיפחיתו באופן משמעותי את העמסת המזון על הגוף. ארוחה קטנה וקלילה תסייע לכם לשמור על רעננות מיטבית.

לא לשכוח מים

חשוב להקפיד על שתייה מרובה במהלך יום העבודה. שתייה לא מספקת תפגע בריכוז ולעתים תוביל לתחושת רעב מדומה שתגרור נשנוש מיותר. מים, תה ירוק, חליטה או קפה (בלי להגזים) ללא סוכר – כל אלה משקאות מומלצים. מובן שיש להימנע מצריכת משקאות ממותקים המכילים סוכרים רבים וקלוריות.

בלי ג'אנק

למרות הזמינות והטעם המפתה, נסו להימנע מאכילת מזון מהיר כמו פיצה או המבורגר. אלה גם מכבידים על הגוף וגם גורמים לתחושת עייפות ולפגיעה בריכוז. וכידוע – הם מזיקים לגוף וגורמים לעלייה מיותרת במשקל.

לאכול במשרד (אילוסטרציה: Shutterstock)
בחייכם - אל תתפתו לג'אנק | אילוסטרציה: Shutterstock

בכל מקרה, לא מומלץ לדלג על ארוחה במשרד. כשלא אוכלים בצוהריים, עלולים להגיע הבייתה מורעבים במיוחד – מה שעלול להסתיים בזלילה גדולה. בשעות אחר הצוהריים כדאי לאכול חטיף דגנים כלשהו (עד 100 קלוריות), פרי או שני קרקרים עם ממרח לטעמכם. כך תשמרו על רמת שובע תקינה ותוכלו לשמור על המשקל ועל הבריאות.

 

הכותבת היא מריאנה אורבך , מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן – פ"ת