התחלות יכולות להיות מאתגרות, אך יחד עם עם זאת רובנו אוהבים את הסמליות המרעננת של התחלה חדשה ומבטיחה. אחרי שסיכמנו את השנה החולפת, התאכזבנו ממה שעוד לא קרה וזכרנו להודות על מה שכן, הגיע הזמן לעבור לשנה החדשה עם החלטות ומשימות שיחזיקו בתקווה לאורך זמן. 

לכל אלו שהחליטו להתחיל את הדיאטה בפתחה של השנה החדשה - שימו לב להרגלי התזונה, הקטנים והגדולים, שעלולים לחמוק מאיתנו בחוסר שימת לב ולגרום לדיאטה כולה ללכת לפח. 4 הרגלים חשובים לסגל לשנה החדשה:

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

לחם (צילום: shutterstock De George Dolgikh)
לחם | צילום: shutterstock De George Dolgikh

פחות לחם לבן - יותר דגנים מלאים 

לחם לבן הוא פחמימה מעובדת שיכולה בקלות לדרדר את כל התוכניות לדיאטה בשנה הקרובה. היות ולחם לבן לא משביע במהירות, הוא עלול לגרום בסופו של דבר לצריכה של הרבה יותר קלוריות ממה שבאמת צריך. עדיף ללכת על לחם מדגנים מלאים כדי למנוע עלייה במשקל. הנבטים דלים בקלוריות אך עשירים ביתרונות בריאותיים, למשל, בכוס אחת של נבט יש רק שמונה קלוריות.

איזה לחם נחשב לאופציה הבריאה ביותר?

טיגון בשמן זית (צילום: shutterstock By Africa Studio)
צילום: shutterstock By Africa Studio

איך לטגן את האוכל?

מזונות מטוגנים הם בדרך כלל עשירים בקלוריות בגלל השמן הרב שנספג בהם. המחקרים מראים קשר ברור בין צריכת מזון מטוגן לבין עודף משקל, גידול בהיקף המותניים ואפילו עלייה במשקל בקרב נשים בהריון.

זה לא שמהיום אסור יותר להשתמש במחבת - אם אתם בכל זאת מטגנים, שימו לב לפרמטרים החשובים של הרכב השמן, משך הטיגון ועם כמה שיותר מקורות של שומן בריא. מהטוב עד הגרוע: איזה שמן הכי בריא לטיגון?

מזווה, סוכר הוא סוג של חומר משמר (צילום: Miroslav Pesek, shutterstock)
צילום: Miroslav Pesek, shutterstock

פחות תחליפי סוכר

למרות שטכנית הם נטולי קלוריות, צריכה של תחליפי סוכר יכולה להפריע לדיאטה. תחליפי סוכר כמו סכרין, סוכרלוז ואספרטיים באו לעולם במטרה אחת - לספק אלטרנטיבה דלת קלוריות לסוכר המסורתי. אבל זהירות, תחליפי סוכר גורמים לעלייה ברמות הגלוקוז בדם שיכול להשפיע על היכולת לרדת במשקל. יש מחקר שהראה שתחליפי סוכר יכולים לעודד עלייה במשקל עקב השפעתם על רגישות לאינסולין.

אם אתם בעניין של להיגמל מסוכר, עדיף כמה שפחות לצרוך ממנו, בלי מוצרי דיאט או כל תחליף אחר, כי כשהגוף מתרגל למתוק הוא כל הזמן ירצה לקבל את תחושת ההנאה הזו שוב ושוב.

כל התחליפים הבריאים לסוכר

איך גורמים לאבוקדו להבשיל במהירות? (אילוסטרציה: Larisa Blinova, shutterstock)
אבוקדו | אילוסטרציה: Larisa Blinova, shutterstock

כמה שיותר סיבים

כל המזונות הדלים בסיבים כמו לחם לבן, עוגות, עוגיות ופריכיות יכולים לתרום לעלייה במשקל. ומנגד, הסיבים מאטים את התרוקנות הקיבה, מה שגורם לתחושת שובע לאורך זמן. מחקר מצא שתוספת של 8 גרמים של סיבים תזונתיים על כל 1,000 קלוריות בתפריט, תוביל לירידה של 2 קילו במשך 20 חודשים (קצת יותר משנה וחצי). מחקר נוסף מצא שהקפדה על צריכה של 30 גרם של סיבים תזונתיים ביום, גם היא תוביל לירידה של כמעט 2 קילוגרמים בשנה.

הסימנים שאתם לא צורכים מספיק סיבים תזונתיים

ההמלצה היא לצרוך כ-25 עד 30 גרם סיבים ביום. מזונות עשירים בסיבים:

  • כוס שעועית שחורה – 7.5 גרם סיבים
  • כוס פטל שחור – 8 גרם
  • חצי אבוקדו – 6.5 גרם
  • תפוח בינוני – 4.5 גרם
  • אגס בינוני – 5.5 גרם
  • חצי כוס גרגירי חומוס מבושל – 6.5 גרם
  • ארטישוק בינוני – 7 גרם
  • רבע כוס שקדים – 4.5 גרם
  • 2 כפות זרעי צ'יה – 8 גרם