1. אל תגיעו רעבים

    עד ארוחת החג הקפידו לאכול כרגיל, אל תורידו ארוחות או תשמרו מקום בבטן ל"על האש" משום שזה יכול לגרום להאבסת מזון בזמן הארוחה. זכרו - ככל שרעבים יותר - אוכלים יותר. כמו כן, אם תאכלו במסודר את כל הארוחות באותו היום, תצליחו להנות מה"על האש" במידה הנכונה.
  2. איזה בשר לבחור?

    העדיפו נתחים דלי שומן עוף ובקר מסוג (סינטה, פילה) על פני אנטרקוט וכבש. השתדלו להימנע מנקניקים ונקניקיות המכילות כמות גדולה של שומן ביחס לחלבונים, בחרו בבשר טרי ואיכותי.
    עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >


  3. במה לתבל?

    במידה ואתם מכינים מרינדה לבשר, השתמשו במתכון שמכיל תבלינים טריים כמו עירית, שום, פטרוזיליה, שמיר והשתדלו להימנע מתוספת רטבים למרינדה כמו רוטב סויה, מיונז וטריאקי המכילים כמות גדולה של סוכר, שמן ומלח. רוב המרינדות המוכנות שקונים בסופרמרקט עשירות בסוכר וחומרים מלאכותיים שונים.
  4. פיתות?

    איך אפשר בלי הפיתות, לניגוב החומוס או לעראיס עסיסי? תוכלו לשלב פיתה קלה בארוחה ולהנות מהחומוס בפחות קלוריות.  
  5. לא להעמיס

    לפעמים העיניים שלנו אוכלות יותר ממה שאנחנו באמת מסוגלים לאכול – השתמשו בכלי הגשה קטנים יותר לדוגמה בצלחות קטנות יותר אם זה אפשרי, שימו לכם בצלחת כמות סבירה של אוכל. סיימתם לאכול? מעולה. המתינו כ-20 דק' עד לתחושת השובע לפני שאתם מחליטים אם אתם עדיין רעבים.  

  6. מה מנשנשים?

    עדיף משיפודי הירקות. תדאגו שיחד עם שיפודי הבשר יהיו גם שיפודי ירקות אותם יכינו קודם כך שאם כבר מנשנשים לפני הארוחה, עדיף שיהיה מהירקות.
  7. סלטים טריים

    הקפידו לאכול מהסלטים הטריים כמו סלט ירקות, סלט חסה, סלט כרוב. אלו סלטים המכילים בנפחם פחות קלוריות ומשביעים יותר מסלטים קנויים או סלטים המכילים רטבים כמו סלטים עם מיונז, סלטי חומוס המכילים שומן רב ועוד.
  8. כמה אלכוהול?

    הגבילו את עצמכם מבחינת האלכוהול שגם הוא ספק קלורי לא קטן. ב-100 מ"ל יין אדום יש כ-85 קלוריות, בשליש בירה יש כ-140 קלוריות. 

  9. שתייה מתוקה

    השתייה המתוקה מכילה כמויות גדולות של סוכר וממתיקים ומספקת כמות גדולה של קלוריות, השתדלו לשתות מים, ניתן להכין קנקני מים עם פלחי לימון, קרח ומלפפונים כך שיהיה מזמין יותר ובריא הרבה יותר.

  10. פיצוחים

    לכאורה נראים תמימים ובאמת נחשבים בריאים (הכוונה לאלו הלא קלויים) וללא ספק טעימים, אך אסור לשכוח שהם מכילים המון קלוריות, כך למשל חצי כוס גרעיני חמניות לא  קלופים מכילה לא פחות מ-250 קלוריות.

מתכון קציצות בקר דלות שומן למנגל

קציצות דלות שומן ועשירות בחלבון. הולכות נהדר גם על הפלאנצ'ה.

מרכיבים:

  • 1/2 צרור נענע נקייה קצוצה
  • שן שום כתושה
  • 800 גרם בשר בקר רזה טחון
  • 3 כפות צנוברים
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה:

1. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומניחים לחצי שעה.
2. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות ומניחים על האש.
3. מומלץ להפוך מדי פעם בפעם כדי לשמור על הקציצה עסיסית.

מטבוחה עגבניות, שום ופלפלים קלויים. חובת ניגוב (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
מטבוחה עגבניות, שום ופלפלים קלויים. שמישהו יביא חלה | צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

מתכון ממרח פלפלים דל קלוריות

ממרח דל קלוריות ושומן, נהדר למריחה בפיתה או כתוספת לירקות להעשרת הטעם.

מצרכים:

  • צנצנת פלפלים קלויים / קולים פלפלים על המנגל
  • 2-3 שיני שום
  • פלפל שחור
  • עלי בזילקום

הוראות הכנה:

1. מסננים את הפלפלים מהנוזלים בבלנדר וטוחנים את כל הרכיבים לממרח אחיד.
2. במידה וקולים את הפלפלים על המנגל, ניתן לקלף את הקליפה למרקם רך יותר ואז לטחון את כל הרכיבים לממרח אחיד.
לאחסון במקרר עד 5 ימים.

אלכס שצ'וקין. דיאטנית קלינית BSc. R.D בחברת חלי ממן רשת המתמחה באורח חיים בריא