אנחנו יודעים מה אמור להיות צבע היציאות שלנו, אבל כשהוא משתנה באופן בולט, זה בהחלט יכול להלחיץ. בעוד שצבע הצואה יכול להוות אינדיקציה לבעיות רפואיות שונות, במקרים רבים שינוי הצבע הוא רק בגלל מאכל מסוים מאוד צבעוני שאכלנו לא מעט ממנו לאחרונה. אדום, ירוק, שחור וכחול – כך מאכלים מסוימים יכולים לצבוע לכם את הקקי.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

סלק

זה כנראה הירק שהכי מפורסם בכך שהוא יכול לצבוע לנו את הצואה בצבע אדום עז. הוא גם ככל הנראה הירק שהוביל להכי הרבה התקפי פניקה קלים, כשהסתכלנו וחשבנו שמדובר בדם. סלק מכיל בטאציאנין, פיגמנט המעניק לו את צבעו הייחודי, שגם נחשב לבעל יתרונות בריאותיים כמו מניעת מחלות לב וסוגים שונים של סרטן.

מערכת העיכול שלנו יודעת לפרק את מרבית החומרים הכימיים בצורה שהם מאבדים את צבעם המקורי, אבל בטאציאנין פועל אחרת אצל אנשים שונים והוא יכול לגרום לקקי להיראות אדמדם. אז אם שמתם לב שהצואה שלכם שינתה צבעה לאדום ואכן אכלתם סלק לאחרונה, אין לכם מה לדאוג. אבל אם לא אכלתם סלק (או מאכל אחר שיכול לצבוע את הצואה באדום), ייתכן שמדובר בדימום ובמקרה כזה כדאי להיוועץ ברופא. 

סלט מרענן עם סלק (צילום:  Alena Haurylik, shutterstock)
האשם המוכר | צילום: Alena Haurylik, shutterstock

ירקות ירוקים

מזונות שמכילים הרבה כלורופיל, כמו תרד, חסה וברוקולי, יכולה להוביל לצואה בצבע ירקרק. כלורופיל הוא פיגמנט שמעניק להם את צבעם הירוק, אבל כמו הפיגמנט בסלק, גם הכלורופיל נחשב בריא. הוא יכול להגן על הדנ"א שלנו וגם תורם לניקוי רעלים בכבד. אבל אם לא אכלתם עלים ירוקים, צואה ירוקה עשויה להיות אינדיקציה לבעיה בריאותית. זיהומים כמו סלמונלה יכולים לגרום לצואה ירקרקה, אך הם לרוב יהיו מלווים בתסמינים נוספים, כמו שלשול, חום גבוה וכאבי בטן עזים.

ברוקולי (צילום: Brent Hofacker, Shutterstock)
באשמת הכלורופיל | צילום: Brent Hofacker, Shutterstock
 

אוכמניות

אוכמניות הן סופר בריאות, אבל הן גם בעלות צבע כחול עז שיכול בהחלט לשנות את צבע הצואה שלכם. אם אכלתם הרבה אוכמניות, צפו לקקי בצבע כחול-שחור ולפעמים אף בצבע ירוק. מובן שאם לא צרכתם אוכמניות או מזון אחר בעל צבע דומה והבחנתם בשינוי משמעותי בצבע הצואה שלכם, מומלץ להיוועץ ברופא, שכן ייתכן מדובר במשהו לא תקין בגוף.

מאפינס אוכמניות (צילום: Valentina_G, Shutterstock)
צפו לקקי בצבע כחול-שחור ולפעמים ירוק | צילום: Valentina_G, Shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> מצאנו את הנשק הסודי לשמירה על הגזרה בחורף
>> בעקבות מות הצעיר: מתי השפעת היא לא רק שפעת?
>> מושלם: נמצא עוד יתרון בריאותי מפתיע לקפה

צבעי מאכל

כבר קרו מקרים בעבר שאנשים דיווחו על קקי בצבע ורוד וירוק, לאחר שצרכו מאכלים (כמו ממתקים) שהכילו צבעי מאכל מלאכותיים. מתברר שהגוף שלנו לא מסוגל לעכל צבעי מאכל מלאכותיים. אבל אל דאגה, זה לא מסוכן לבריאות.