mako
פרסומת

היתרונות הבריאותיים של הפטרוזיליה

פטרוזיליה דלה בקלוריות ועשירה בחומרים מזינים חשובים, אבל לא רק. מסתבר שהקישוט הירוק שכולנו אוהבים (או ממש לא אוהבים) מכיל לא מעט חומרים חשובים שיכולים להשפיע על רמות הסוכר בדם, בריאות הלב ואפילו על סרטן העור. 4 יתרונות בריאותיים של פטרוזיליה שחשוב להכיר

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
קוצצים פטרוזיליה
קוצצים פטרוזיליה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

פטרוזיליה באה בדרך כלל כתוספת לאכול או כקישוט אבל מסתבר שהיא מכילה לא מעט יתרונות שיכולים להצדיק קצת יותר תשומת לב. פטרוזיליה דלה בקלוריות ועשירה בחומרים מזינים חשובים כמו ויטמינים A, K ו-C. היא גם מהווה מקור טוב לחומרי הזנה כמו מגנזיום, אשלגן, חומצה פולית, ברזל וסידן.

שתי כפות (8 גרם) פטרוזיליה מספקות:

  • קלוריות: 2
  • ויטמין A: 12% מהצריכה היומית הייעודית (RDI)
  • ויטמין C: 16% מה-RDI
  • ויטמין K: 154% מה-RDI

עשויה לשפר את רמת הסוכר בדם

מחקרים בבעלי חיים מצביעים על כך שנוגדי החמצון בפטרוזיליה עשויים להפחית ביעילות את רמות הסוכר הגבוהות בדם. מחקר שנערך בחולדות עם סוכרת מסוג 1 מצא שאלו שקיבלו תמצית פטרוזיליה חוו ירידה גדולה יותר ברמות הסוכר בדם ושיפורים בתפקוד הלבלב בהשוואה לקבוצת ביקורת. עם זאת, יש צורך במחקרים אנושיים כדי להבין טוב יותר את ההשפעות של פטרוזיליה על רמות הסוכר בדם.

יכולה להועיל לבריאות הלב 

פטרוזיליה מכילה תרכובות צמחיות רבות, כולל נוגדי חמצון קרוטנואידים, שנמצאו כמיטיבים לבריאות הלב על ידי הפחתת גורמי הסיכון למחלות לב. לדוג', דיאטות עשירות בקרוטנואידים הוכחו כמשפרות גורמי סיכון למחלות לב כמו דלקת כרונית, כמו גם שיפור בלחץ הדם והפחתה ברמות הכולסטרול הרע (LDL).

מחקרים מצביעים על כך שתזונה עשירה בקרוטנואידים יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב כמו מחלת עורקים כליליים. מחקר שנמשך 12 שנים בקרב עשרות אלפי אחיות מצא קשר הפוך בין קרוטנואידים תזונתיים לבין שכיחות מחלת עורקים כליליים.

מחקר גדול נוסף שנערך בקרב אלפי אנשים, במשך 18 שנים, הבחין כי לאלו עם רמות גבוהות יותר של קרוטנואידים בדם יש שיעור נמוך יותר של תמותה ממחלות לב בהשוואה לאלו עם רמות נמוכות.

פטרוזיליה מכילה גם ויטמין C, נוגד חמצון רב עוצמה שעשוי להועיל לבריאות הלב. מחקר שנערך בקרב למעלה מ-13,000 אנשים הראה שאלו עם הצריכה הגבוהה ביותר של ויטמין C היו בסיכון מופחת משמעותית למחלות לב בהשוואה לאלו עם הצריכה הנמוכה ביותר.

אמנון מטוגן עם מטבל פטרוזיליה ולימון כבוש
אמנון מטוגן עם מטבל פטרוזיליה ולימון כבוש | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

מונעת סרטן העור

פטרוזיליה מכילה את אחד הריכוזים הגבוהים ביותר של מיריציטין, פלבנואיד שהוכח כמסייע במניעת סרטן העור. Apigenin הוא כימיקל טבעי נוסף המצוי בפטרוזיליה שהוכח כלוחם אפקטיבי בסרטן השד, החוקרים אף מאמינים שאפיג'נין עשוי להיות טיפול מבטיח בסרטן לא רעיל בעתיד.

משפרת את בריאות העצם

צריכת ויטמין K עשויה לשפר את בריאות העצם על ידי שיפור ספיגת הסידן והפחתת הפרשת הסידן בשתן. במחקר שנערך לאחרונה נמצא כי נבדקים עם הרמות הגבוהות ביותר של ויטמין K חוו 22 אחוז פחות שברים מאשר אלה עם רמות נמוכות. עשרה ענפי פטרוזיליה מספיקים כדי להגיע לצריכה היומית המומלצת של ויטמין K.