לא דופקות חשבון
הנטורפתית פאולה רוזנברג מתענגת על ריזוטו כמהין עמוס בפרמזן; חלי ממן לא מוותרת על המבורגר ומאמנת הכושר אורלי הופמן-בר אוכלת פעם בחודש סטייק אנטרקוט עסיסי. לכבוד שבוע האוכל של ישראל, ביקשנו מהנשים שעוסקות בכושר ותזונה בריאה כל היום לחשוף מה הן אוכלות כשהן באמת רוצות להתפנק


חלי ממן, 39, נשואה למיקו ואם ל- 4 בנות, ומייסדת קבוצות תמיכה לדיאטה והרזייה

באיזו תדירות את מתענגת? "אני מרשה לעצמי לאכול פעמיים בשבוע שתי 'מנות מותרות' ונהנית מכל אותם דברים שלא כלולים בתפריט השבועי שלי. האני מאמין שלי לא מאמין בהתנזרות. אני דוגלת בלאכול מהכל אבל לא הכל. אם הייתי מתנזרת לא הייתי יכולה לשמור כבר 18 שנה על 30 ק"ג ירידה. הפעם האחרונה שהרשיתי לעצמי יום ללא ספירה הייתה בנסיעה האחרונה שלי לארצות הברית. פשוט עשיתי יום שהתחיל בדיוק כמו אותם ימים שגרתי שם והייתה חגיגה. המזל היה שבאותו השבוע הייתה לי חתונה משפחתית, אז בבוקר למחרת מיד חזרתי לעצמי מהפחד שמא השמלה לא תעלה עליי".
מנת השחיתות של פאולה רוזנברג: ריזוטו כמהין עם מלא פרמז'ן בפיאנו פיאנו בכפר סבא, מתחם G.


"אני לא מעזה להכין את המנה הזאת בבית כדי לא לדעת כמה קלוריות היא מכילה וכמה באמת פרמזן ושמנת צריך להכניס כדי לגרום לריזוטו להיות כזה טעים כי אז אני כנראה לא אוכל את זה לעולם. יוצא לי לאכול את המנה הזאת כשאני מרגישה שבא לי ושאני במקום טוב עם עצמי. וואי, הרבה זמן לא אכלתי. בא לי על זה פתאום!".
מנת השחיתות של אורלי הופמן- בר: סטייק אנטריקוט 300 גרם וסלט הבית של מסעדת מיט-בר בהרצליה פיתוח.


אורלי הופמן בר, מאמנת כושר ובעלת onesize בית של כושר
"זאת מנה שאני מצליחה להכין אותה גם בבית בזכות הבשר מהמסעדה וההוראות המוקפדות של שי הבעלים. אני אוכלת את זה פעם בחודש עם חברים שאוהבים בשר כמוני, ואנחנו משתדלים שזה ייפול על ימי הולדת. אני גם מרשה לעצמי פעם בחודש גלידה קוקוס לימון. הכי כיף שיש. באופן עקרוני, אני לא אחת שסופרת קלוריות".
מנת השחיתות של מירי בלקין: עוגת גבינה פירורים וקפה הפוך גדול בבית קפה אידלסון 10 בתל אביב.


מירי בלקין, מנחת קבוצות תמיכה בהרזייה מזה 25 שנים
"פרט לעוגת הגבינה המצוינת, בעלי ואני גם הולכים מדי שבוע למסעדה יפנית בשם 'פו' ברחוב ירמיהו ו'יקימונו' ברוטשילד. אין בדיאטה שלי התנזרות וסושי זה כלל לא דיאטטי. אנחנו מרשים לעצמנו לאכול בלי חסך אבל בצורה מבוקרת, פעם-פעמיים בשבוע אני נהנית מארוחה טובה שאינה דיאטטית. אין ספק שכל יום הולדת ויום נישואים זו סיבה למסיבה, אבל הארוחות הגדולות ביותר יכולות להיות בשישי בערב או שבת בצהריים. בתור מי שבמקצוע 33 שנה אני לא מוכנה להיות בחסך או להימנע ממאכלים שאני אוהבת והבנתי שהכל עניין של איכות וכמויות".
מנת השחיתות של מיכל צפיר: בצק פילו עם תפוחים וגלידת וניל בקפה לואיז.


"אני לא בליינית כזאת גדולה אבל אם פתאום בא לי - אני אלך על בצק פילו עם תפוחים וגלידת וניל. אני מאד אוהבת את קפה לואיז, גם בסניף רמת החייל וגם ברמת השרון. אתמול היה לי יום נורא קשה ובין לבין אמרתי שמתחשק לי להתפנק. הייתי עם שתי חברות וביחד חלקנו קינוח אחד והיה לי מה זה כיף. אני תמיד מתרכזת במה שיש וחלק מהכיף הזה כשאתה אוכל דברים לא בריאים בעליל, אבל ברגע שיש את האיזון הכל בסדר".
מנת השחיתות של חלי אבקסיס רוסטוקר: קוקילידה בקפה לואיז: עוגיית קמח מלא ונוגט במילוי גלידת טחינה סילאן בציפוי גרנולה.


"יש לי חולשה לגלידות ולטחינה (חלבה וכל היוצא בזה) ולכן הקינוח הזה משלב את שניהם יחד והוא מושלם. אני בדרך כלל משאירה את הפינוקים מחוץ לבית, בטח בכל הקשור לגלידות, זה מה שמאפשר לי ליהנות ולשלוט ולהיות נקייה לחלוטין מרגשות אשם. שיטת HappyDiet שפיתחתי מאפשרת לי לזהות את הצרכים האמיתיים של הגוף ולאכול בהתאם. אני לא 'מחויבת' לחגוג יום הולדת עם עוגה עתירת קלוריות אם זה לא בדיוק מה שמתחשק לי באותו הרגע, ומנגד אם יש לי צורך אמיתי להתפנק בגלידה טובה בחוץ אני לא אחפש סיבה מיוחדת".
מנת השחיתות של הגר שפר: טירמיסו בקופי בר


"רק בחודשיים האחרונים הכנתי 50 מתכונים חדשים וזה תענוג גדול גם עבור המשפחה שלי שמגיעה לארוחת טעימות, וגם עבור המטופלים שלי שנהנים מהרבה גיוון. אני ממליצה למטופלים שלי לעשות פעם בשבוע ארוחה מפנקת ולבחור מנה משמינה במסעדה ללא רגשות אשם. כשיש לי מצב רוח למשהו מתוק אני מכינה לעצמי את אחד המתכונים הבריאים שלי לעוגת גבינה או את המתכון שלי לטירמיסו ואז אני מתפנקת בלי רגשות אשם".
מנת השחיתות של לילית רומם: קדירת לחי עגל עם ירקות שורש במסעדת אדום


"אני אוהבת לאכול הכול מהכול, כשהמנות המועדפות עליי הן דגים ממולאים. אני לא בדיוק סופרת קלוריות כשאני עם חברים. אם אני באירוע או במסעדה אני אוכל עוגה או פינוק אחר, זאת אחרי שכל היום ספרתי ואכלתי מרק, יוגורט ופירות - כך שאני דואגת לאיזון. אין לי מקום קבוע כי אני לא יוצאת להרבה מסעדות, אבל כן זכורה לי המסעדה האחרונה בה אכלתי. זה היה ב'אדום', במתחם התחנה בירושלים. הזמנתי דניס ממולא בפטריות, אחרי זה אכלנו קדירת לחי עגל, עם ירקות שורש. זה היה נהדר וממש טעים".