בשרים 

בשר הוא מקור טוב לחלבון, ברזל, אבץ, וויטמינים מקבוצת B אבל לא כל הבשרים שווים. הנה 5 כללים לזכור כשאתם בוחרים את הנתח לחג:

  • בחרו סוגי בשר רזים יחסית כמו חזה עוף, שוקיים עוף, שיפודי פרגית הודו ודגים.
  • אם אתם אוהבים בקר, מומלץ לבחור חלקים רזים כמו סטייק סינטה, כתף, או פילה.
  • הפחיתו באכילת בשרים שמנים כמו אנטריקוט, צלעות, חלקי כבש וכבד.
  • הפחיתו עוד יותר בבשרים מעובדים כמו נקניקיות או קבב שמכילים חומרים משמרים, צבעי מאכל ושאר תוספים לא בריאים.
  • בשר שעובר צלייה בטמפרטורות גבוהות על האש, עלול להזיק לבריאותנו. צלייה על גריל פחמים אינה דרך בישול בריאה, ועלולים להיווצר בה חומרים רעילים. כדי להפחית את הנזקים הקפידו על מרחק של הגחלים מהבשר, כך שלא יהיה מגע ישיר של האש עם הבשר, והימנעו מאכילת חלקי בשר שנחרכו ונשרפו מבחוץ.

לצמחוניים שבינינו אפשר להכין מנגל צמחוני עם שיפודי ירקות כמו בצל, חציל, דלעת, קישוא, כרובית לקלות תירס או בטטה ואפשר לשים על האש גם קציצות עדשים, אפונה ושאר קטניות.  

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

ארכיון (צילום: גל מרגוליס)
צילום: גל מרגוליס

תוספות 

  • הגבילו את כמות הפחמימות בארוחה כמו פיתה, תפו"א וצ'יפס.
  • אפשר לאכול פיתה קלה מחיטה מלאה, השווה בערכה הקלורי לחצי פיתה רגילה ומכילה סיבים תזונתיים, התורמים לתחושת שובע.
  • כדאי לשלב בארוחה ירקות טריים בצבעים שונים. אלו מכילים נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) רבים אשר מצמצמים את נזקי המזון השומני והחומרים המזיקים שנוצרו בעקבות צליית הבשר.
  • מומלץ גם לשלב שיפודי ירקות צלויים: פטריות, עגבניות שרי, בצלים, שום, פלפלים וחצילים.
  • הקפידו על שתייה מרובה שאינה מכילה סוכר (מים, תה, סודה, מים עם לימון, נענע). שתו בתחילת הארוחה ובמהלכה, על מנת ליצור תחושת שובע.
  • אפשרי לשלב מעט אלכוהול, יין לבן או אדום המכילים נוגדי חמצון גם הם ומצמצמים את נזקי החומרים המזיקים שנוצרו בעקבות צליית הבשר.
  • לקינוח חיתכו פירות טריים, המכילים גם הם אנטיאוקסידנטים סיבים תזונתיים ושלל ויטמינים ומינרלים.

שמירה על היגיינה

  • הקפידו על שמירת האוכל בקירור עד להכנתו.
  • הקפידו על רחיצה יסודית של הירקות.
  • הקפידו על בישול יסודי של בשר ודגים, אל תשאירו חלקים נאים והפרידו בשר ודג נא מירקות טריים וממזון מוכן לאכילה.

כמה אנחנו אוכלים בחג? ערכים קלוריים

  • שיפוד פרגית - 150 קלוריות
  • 150 גר' סטייק אנטריקוט - 300 קלוריות
  • המבורגר - 250 קלוריות
  • קבב - 120 קלוריות
  • נקניקיה - 150 קלוריות
  • פיתה - 230 קלוריות
  • כף חומוס או סלט טחינה - 50 קלוריות
  • תפו"א קטן - 100 קלוריות
  • כוס משקה ממותק או יין - 100 קלוריות
  • 100 גר' אגוזים/שקדים/ גרעינים שחורים/לבנים - 600 קלוריות

חגית לב, דיאטנית קלינית, מאוחדת, מחוז דרום