עם 46 קלוריות בלבד לכוס אחת, אבטיח הוא אחד הפירות המובילים לקיץ בריא. יחד עם שפע של ויטמינים ומינרלים אחרים בהם אשלגן וויטמין A ו-B6 + כ-15% מהכמות היומית של ויטמין C. בנוסף, אבטיח מורכב מיותר מ-90% מים זאת לצד כמות קטנה של סיבים, שילוב מעולה לשמירה על עיכול חלק. כמו פירות אחרים, אבטיח מכיל שיעור גבוה של סוכר ולכן חשוב לא להגזים עם הכמויות.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

כוס אחת של אבטיח (152 גרם) מכילה:

  • קלוריות: 45.6
  • שומן: 0.2 גרם
  • כולסטרול: 0 מ"ג
  • נתרן: 1.52 מ"ג
  • פחמימות: 11.5 גרם
  • סיבים: 0.6 גרם
  • ויטמין  C: 12.3 מ"ג
  • אשלגן: 170 מ"ג
  • סידן: 10 מ"ג
  • ויטמין A: 865 IU

יעיל נגד לחץ דם ומחלות לב

ליקופן היא תרכובת טבעית נוגדת חמצון שנותנת לאבטיח את צבעו האדום. מעבר לגוון שלו, ליקופן הוכח כמפחית את הסיכון לסרטן והפרעות עיניים הקשורות לגיל. מחקרים מצביעים על כך שעשויות להיות לו השפעות להורדת לחץ הדם כאשר הוא נצרך באופן קבוע באמצעים תזונתיים. מחקר הציע שהוא עשוי להועיל למחלות לב על ידי הפחתת דלקת הקשורה לרמות גבוהות של ליפופרוטאין דרך הגברה של כמויות הכולסטרול הטוב בגוף (HDL).

מסייע לירידה במשקל

מחקר שפורסם בשנת 2019 מצא כי נבדקים שנחשבו כסובלים מעודף משקל או השמנת יתר קלינית ואכלו אבטיח במקום עוגיות דלות שומן חוו שובע רב יותר. אכילת אבטיח מדי יום הייתה קשורה לירידה במשקל הגוף של הנבדקים, במדד מסת הגוף, בלחץ הדם ובהיקף המותניים. לאלו שאכלו את העוגיות היו רמות גבוהות יותר של מתח חמצוני מאשר הקבוצה השנייה. גם לחץ הדם והשומן בגוף שלהם עלו. 

יתרונות בריאותיים של גרעיני אבטיח

אבטיח על מקל (צילום: AnnyStudio, Shutterstock)
אבטיח על מקל | צילום: AnnyStudio, Shutterstock

משפר את מראה העור

המים והוויטמינים A, B6 ו-C באבטיח מסייעים לעור להישאר רך, חלק וגמיש. ויטמין C מגביר את ייצור הקולגן, המשפר את גמישות העור ואת זרימת הדם לעור. ויטמין A עוזר לתקן את תאי העור במניעת עור יבש ומתקלף, בעוד ויטמין B6 עוזר עם פריחות בעור.

ליקופן יכול למלא תפקיד בהגנה על העור מפני השמש ומפחית את הסיכוי לקבל כוויות שמש. אבל זה בהחלט לא אומר שצריך לדלג על קרם ההגנה.

מפחית כאבי שרירים

מחקר קטן מצא שספורטאים ששתו מיץ אבטיח חוו כאבי שרירים מופחתים למשך עד 24 שעות. המיץ גם עזר לזרז את קצב ההתאוששות שלהם. חוקרים קשרו את היכולת של מיץ אבטיח להקל על שרירים כואבים לתכולת ה- L- ציטרולין שלו, חומצת אמינו שעוזרת להפחית את הנזק לשרירים. 

מה עם הגרעינים והקליפה?

גם הקליפה והגרעינים של האבטיח מציעים יתרונות בריאותיים משלהם. בקליפות יש פחות סוכר ויותר סיבים מאשר האבטיח עצמו. קליפות אבטיח מכילות גם L-citrulline, שעשוי להפחית את לחץ הדם. גרעיני אבטיח עשירים במגנזיום. הם מכילים גם חומצה פולית וחומצות שומן חד בלתי רוויות ורב בלתי רוויות.