mako
פרסומת

5 מאכלים עם סידן שמומלץ לשלב בתזונה היומית

סידן הוא המינרל הנפוץ ביותר בגוף האדם, ואדם ממוצע צריך לצרוך כ-1200 מ"ג סידן ביום. נשמע המון? הנה כמה הצעות מעולות איך לשלב אותו בתזונה היומית בלי להתפשר על טעם ותחושת שובע

פורסם:
הקישור הועתק

צריכת סידן
אילוסטרציה: shuttetstock

החשיבות של סידן היא ברורה, השאלה היחידה היא - איך מגיעים לצריכת כמות הסידן הממולצת? תשמחו לגלות, שמצאנו עבורכם 5 מאכלים משביעים וטעימים שמלאים בסידן ואפשר לשלב אותם בקלות בתזונה היומית:

1. יוגורט: נשנוש לכל רגע ביום

מעבר לעובדה שביוגורט יש לא רק כמות נכבדת של סידן (15-20 אחוז מהצריכה היומית), אלא גם חלבון וחיידקים פרוביוטיים – היתרון האמיתי שלו הוא שיוגורט זמין עבורנו בכל שעה ביום וכמובן כנשנוש בין ארוחות.

יוגורט עם גרנולה ופירות לארוחת בוקר יתן לכם בוסט של אנרגיה לפתוח איתה את היום. במידה וארוחת הצהריים היא זו שמטרידה אתכם, אתם יכולים לשדרג אותה בארוחה קלילה יחסית אך משביעה של דג אפוי עם רוטב יוגורט.

הגעתם הביתה אחרי יום אורך וכל מה שבא לכם זה להמרח על הספה? זה הזמן לארוחת ערב קלילה לצד שייק פירות על בסיס יוגורט ושיבולת שועל שיגרום לכם להרגיש כמו בבית מלון 5 כוכבים.

שייק מפתיע ממש
נשנוש מושלם: שייק על בסיס יוגורט ושיבולת שועל | צילום: Brent Hofacker, ShutterStock

2. שקדים: המרכיב העיקרי בפיצוחים

אל תתנו לתדמית השלילית של הפיצוחים - שנובעת בעיקר מתהליך הקלייה שלהם, לבלבל אתכם. בפועל, שקדים טבעיים מכילים חומצות שומן חיוניות וכמות מכובדת של סידן.

בתזונה היומית ניתן לשלב אותם כמעט בכל ארוחה, להוסיף אותם כמו שהם לסלטים או ליוגורט ולרענן אורז מבושל עם שקדים קלופים. מארחים? ותרו על השקדים עתירי המלח והגישו אותם בגרסה רזה וטבעית יותר.

שקדים
אל תתנו למוניטין הרע לבלבל אתכם | צילום: Shutterstock, shutterstock

3. תפוזים: ממתק ישראלי

ישראל נחשבת למעצמת יצוא של פירות הדר ואין כמו התפוז כדי להיזכר ביתרונות הקולינריים שלהם. ב-100 גרם תפוז יש כ-40 מ"ג סידן ורק 47 קלוריות, מה גם שהוא מכיל המון סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת השובע.

פרסומת

אם עד היום לא עשיתם את זה, עכשיו הרגע לקלף תפוז ולקחת בתיק כמה פלחים מוכנים לאכילה לכל מקום שאליו מגיעים. אם אתם בקטע של שתייה ממותקת, אפשר להכין מיץ תפוזים טבעי ולהרגיל את הילדים למשקה הכי קרוב לטבע.

עוד ב-mako בריאות:

4. סרדינים: דג קטן, יתרון גדול

העולם מתחלק לשניים: כאלה שלא יכולים לתאר את ארוחת הבוקר והערב שלהם בלי סרדינים, וכאלה שמעולם לא ניסו אותם.

למרות שיש הרבה סוגים ובהם סרדינים בשמן צמחי, סרדינים בשמן זית וסרדינים בשמן סויה, הדג הקטן עם היתרון הגדול בהחלט מוכיח את עצמו בכל ארוחה.

סרדינים בשימורים
קטנים אך משתלמים: סרדינים בשמן זית | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock
פרסומת

5. חרובים: בקטע אלטרנטיבי

הפופולאריות של חרובים נובעת מהאלטרנטיבה שהם מציעים לשוקולד. גם בלי קשר לט"ו בשבט, חרוב הוא חטיף מתוק ובריא שמכיל כמויות משמעותיות של סידן (348 מ"ג ל-100 גרם).

לבסוף, התפלגות הערך התזונתי מראה שבחרובים יש בעיקר פחמימות, סיבים תזונתיים, חלבונים ומעט מאוד שומנים. תנסו, מקסימום תתאהבו.