שייק בריאות ומרק שקדים
ד"ר נוף עתאמנה אסמעיל מסבירה ומדגימה איך מכינים שני מתכונים נהדרים, שנולדו מתוך הצורך והחשק למשהו מתוק
שייק בריאות
- 3 עלי קייל
- חופן של פירות יער טריים
- כף שקדיה ללא סוכר
- בננה קלופה
- כוס חלב קוקוס
- שבבי קוקוס קלויים
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בבלנדר וטוחנים. מגישים צונן עם קוביות קרח ושבבי קוקוס מעל.
מרק שקדים
- 150 גרם שקדים
- 800 מ"ל מים
- כעשר כפות סטיביה, או פחות לפי הטעם
- 1 חלבון ביצה
- 30 גרם קורנפלור
- פירות העונה (מלון, פירות יער טריים)
- נענע
- שקדים קלויים- שבבים
- כמה טיפות מי ורדים
אופן ההכנה:
משרים את השקדים במשך הלילה במים בקערה, למחרת מקלפים את השקדים. ממיסים את הקורנפלור ב-800 מ"ל מים, ומעבירים לבלנדר יחד עם השקדים המקולפים וטוחנים כמה דקות.
מעבירים את המרק דרך מסננת דקה או בד חיתול. שמים את המרק בסיר, מוסיפים את הממתיק ומביאים לרתיחה תוך בחישה על אש בינונית, מבשלים את המרק כעשר דקות.
מורידים מהאש וטורפים פנימה את חלבון הביצה. מקררים את המרק ומעבירים לצלחות הגשה.
בקערה נפרדת מכינים סלט פירות (לפי העונה) מתבלים בעלי נענע טריים ובמעט מי ורדים, שמים את הסלט במרכז יחד עם השקדים הקלויים.
מוגש כשירות לציבור בחסות חברת רוש פרמצבטיקה (ישראל) בע"מ.