mako
פרסומת

מג'דרה של פלאחים על בסיס קינואה

זוכת מאסטר שף, ד"ר נוף עתאמנה אסמעיל מכינה מג'דרה עשירה בחלבון וסיבים תזונתיים על בסיס קינואה במקום אורז

פורסם:
הקישור הועתק

מג'דרה של פלאחים על בסיס קינואה

המג'דרה מקבלת את צבעה החום בזכות שני מרכיבים האחד הוא מי הבישול של העדשים והשני
הוא הבצל המטוגן/מבושל.

מרכיבים:

  • כוס עדשים שחורות
  • כוס קינואה
  • 2 בצלים גדולים או 3 בצלים בינוניים
  • חצי כוס שמן זית
  • מלח
  • קורט בהרט (אופציונלי)

אופן ההכנה:

שוטפים את העדשים ומבשלים אותן בסיר עם ליטר וחצי מים לא עד שהן רכות - בערך 20-25
דקות. אחרי רבע שעה מוציאים קצת וטועמים, חשוב לא לבשל את העדשים יתר על המידה על
מנת שלא יהפכו להיות עיסה.

בינתיים חותכים את הבצלים לחצאי עיגולים ומטגנים אותם במחבת עם שמן הזית עד שהם חומים מאוד, רגע לפני שהם נשרפים. מוסיפים למחבת חצי כוס ממי הבישול של העדשים וממשיכים לבשל את הבצלים על אש נמוכה כחמש דקות. בסוף הבישול הבצלים נמסים מעט ומתקבל מעין רוטב חום. מכבים ושומרים בצד.

מסננים את העדשים ושומרים בצד את מי הבישול שלהן. מחזירים את העדשים לסיר ומוסיפים את הקינואה,
את הבצלים עם השמן והנוזל וכוס וחצי של מי בישול העדשים. מתבלים במלח ואם רוצים אז גם בקורט בהרט, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים נספגים בקינואה. נותנים לסיר "להזיע" מכוסה כעשר דקות ומגישים חם.

מוגש כשירות לציבור בחסות חברת רוש פרמצבטיקה (ישראל) בע"מ.