הקורונה, ובמיוחד הסגר המחודש, טלטלה את חייהם של הישראלים בכל תחומי החיים וביניהם: תעסוקה, חינוך, בידור ובילוי, קשרי משפחה ועוד. במצב הזה ישראלים רבים מוצאים מפלט מהסגר במה שאושר: פעילות גופנית יחידנית.

אבל לא כולם מלאים באותו המרץ, ונראה שיש מקומות שמעדיפים להסתגר בבתים. היקף הצעידה הספורטיבית של הישראלים ירד בתקופת הקורונה בשיעור ממוצע יומי של 20 אחוז בהשוואה לשנה שעברה, טוען אלון זילברברג, מנכ"ל ומייסד חברת יוביטל. את נתוני הירידה אפשר לראות בכל הערים, הגילים והמגדרים והיא מובהקת. בתל אביב חלה ירידה של 14 אחוז בהיקף הצעידה הממוצע ליום, בהוד השרון ירידה של 13 אחוז, באשדוד ירידה של 17 אחוז ובקריית גת ירידה של 30 אחוז.

זילברברג מבסס את הנתון על אפליקציית הוולנס Rumble שפיתחה החברה, המשמשת כ-350 אלף ישראלים למדידת מספר הצעדים שלהם, ומספקת תמריצים כלכליים, חברתיים ופסיכולוגיים לעסוק בפעילות גופנית ולקיים אורח חיים בריא באופן מתמשך.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

על פי הנתונים, העיר 'העצלנית' ביותר בישראל היא אילת, שבה ממוצע הצעידה היומי הגיע ל-5,079 צעדים.

העיר המצטיינת בצעידה בתקופת הקורונה היא קריית ביאליק - שרשמה ממוצע יומי של 6,719 צעדים.

תל אביב תופסת רק את המקום שמיני בערים המצטיינות, עם 6,110 צעדים בממוצע יומי. 

נתוניה של האפליקציה מעידים גם על שיעור הירידה בצעידה בין ערים שונות, בהשוואה בין הממוצע לשנת 2019 לבין ממוצע הצעידה היומי בתקופת הקורונה.

קריית גת רשמה את הירידה הגדולה ביותר בשיעור של 30% (מ-8,258 צעדים ליום בממוצע ל-5,774 צעדים). אחריה ברשימה נרשמו ירידות בערים הבאות:

אשדוד - ירידה של 17%.

גבעתיים - ירידה של 16%.

ראשון לציון: ירידה של 16%.

אילת - ירידה של 14%.

תל אביב - ירידה של 14%.

הקורונה השפיעה על נשים יותר מאשר על גברים: בקרב הנשים נרשמה ירידה של 16% בממוצע הצעדים ליום בהשוואה לירידה של 7% בלבד בקרב הגברים.

בחתך הגילים הירידה החדה ביותר נרשמה בקרב בני 20-15 בשיעור של 26% ובני 25-21 בשיעור של 25%. המצטיינים ביותר הם בני הגילים 66-61 שבקרבם לא נרשמה כל ירידה בהיקף הצעידה הממוצע ליום.

הליכה כושר שתי בחורות הולכות (צילום:  Brocreative, shutterstock)
ירידה גדולה יותר בקרב נשים | צילום: Brocreative, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:

>> רופאים חושפים: זה המקרה הכי מדהים שנתקלתי בו השנה
>> מודל קנדי מגלה: מה עדיף - סגר כללי או סגרים מקומיים?
>> בעקבות מירית הררי: אלה התסמינים של סרטן הלבלב

"שמירה על אורח חיים בריא ופעיל הוא ערך שמשותף לכולנו, אך מעטים יחסית מצליחים להתמיד ברף המומלץ על פי ארגון הבריאות העולמית של פעילות גופנית בריאה המוגדרת כ-150 דקות בשבוע", אומר זילברברג, "הדבר קשה במיוחד בימי הקורונה, בעת שרבים מאיתנו שוקעים במצב רוח לא טוב ונוטים לשקוע בכורסה. אני מאמין שבחודשים הקרובים הכוח של הקהילה וההסתגלות למצב בשילוב עם התמריצים יחזירו את היקף הצעידה בישראל לרמות של טרום המגפה".  

האפליקציה מאפשרת למשתמשים להמיר מדדי בריאות שונים כגון פעילות גופנית (שחייה, הליכה, ריצה), ביקורים בחדרי כושר, מפגשים עם בעלי מקצוע בתחום הבריאות ועוד למטבעות בריאות דיגיטליים, שאתם ניתן לרכוש מוצרים והטבות ביותר מבתי עסק (רשתות שיווק, מסעדות, בתי קפה, אתרי אינטרנט ועוד).