מתאמנים באופן קבוע? כל הכבוד. בכל זאת, זה לא קל להקים את עצמך 4-5 פעמים בשבוע ולתת את כל האנרגיה שלך באימון. עם זאת, יש כמה הרגלים שכדאי לכם לזנוח אם אתם רוצים להגיע ליעדים שלכם ובאמת להיות בכושר טוב. 

מה שקובע את בריאות הגוף שלכם לא נשאר בין כותלי חדר הכושר, זה מה שקורה גם בחדר ההלבשה, מה שקורה בבית, מה שאתם אוכלים, שותים ואפילו ההיגיינה שלכם. הנה 6 הרגלים שכדאי לכם להפסיק, בשביל הבריאות שלכם:

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

1. לוותר על מתיחות אחרי האימון

לעבור ממצב בו הגוף שלכם חם מהאימון למצב בו הגוף סטטי וקר זה לא להיט - ממש כמו לוותר על החימום לפני האימון. "אל תמהרו לסיים את האימון וללכת הביתה, תפסו לכם מזרן ובצעו מתיחות לכל הגוף. הקפידו להישאר בכל מתיחה סטטית למשך 10-30 שניות - תלוי ברמת היכולת שלכם", מוסיפה עדי כהנן, מאמנת אישית לכושר ולתזונה ומדריכת פילאטיס. "הישארו בתנוחה עד שאת מרגישים מתח קל בשריר אך ללא כאב. חזרו על אותה מתיחה בן 4-6 פעמים על מנת שהמתיחה תהיה אפקטיבית". בנוסף, כהנן אומרת כי מתיחות יכולות למנוע הצטברות של תוצרי לוואי במטבוליזם של השריר ושל גורמי דלקת, אבל זה לא מספיק לעשות רק מתיחות לאחר אימון אלא צריך לשלב אימון מתיחות ללו"ז האימונים השבועי על מנת לראות תוצאות, כמו יוגה ופילאטיס.

2. להישאר בבגדים המיוזעים שלנו

אחרי האימון אתם אמורים להרגיש לא בנוח עם הבגדים שלכם בגלל הרטיבות או בגלל הריח, אבל אם גם זה לא משכנע אתכם, תחשבו על העור שלכם. ברגע שאין אוורור לעור, הזיעה מצטברת וחוסמת את הנקבוביות, מה שיכול לגרום לפצעונים וזיהומים בעור. "אם תישארו עם בגדים רטובים מזיעה אתם יכולים גם להתקרר - וכך לפספס את האימון הבא", מוסיפה כהנן. "והכי גרוע זה ללבוש את אותם הבגדים המיוזעים לאימון ביום שלמחרת. עשו לעור שלכם טובה ותכבסו את הבגדים שלכם".

3. לאכול יותר מדי חלבון

שרירים עשויים מחלבון, אז אם אתם רוצים שרירים גדולים יותר, אתם צריכים לאכול יותר חלבון, לא? אז זהו שלא. ברגע שאתם אוכלים יותר חלבון ממה שאתם צריכים, החלבון הנותר הופך לקלוריות שהגוף שלכם אוגר. "אם אתם מתאמנים מן השורה, כלומר, לא מתאמנים אולימפיים או לספורט תחרותי, אין צורך למהר לאכול אחרי האימון ולהעמיס בחלבונים", אומרת כהנן. "ישנה כמות חלבון מוגבלת שהגוף שלכם יכול לספוג, וכאשר אתם מעמיסים על הגוף עודף חלבון אתם גורמים לעומס על הכבד שלכם ועל הכליות – מה שיגרום להם לעבוד קשה במיוחד על מנת לפרק ולפנות את החלבון העודף. כדי להימנע מהשמנה ואכילה של קלוריות מיותרות, אל תאכלו יותר מדי אחרי האימון, אפילו אם אלו חלבונים".

אישה שותה אחרי אימון (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
עודף חלבון לא ממש יתרום לשרירים שלכם | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

>> עוד ב-mako בריאות -
יש סיבה בגללה היתושים עוקצים דווקא אתכם
אוי זה כואב: מה עושים עם טחורים?
אחת ולתמיד: מה עדיף - רנטגן או MRI?

4. לא לשתות אחרי האימון

בזמן אימון ארוך אנחנו מאבדים הרבה נוזלים, לכן מאוד חשוב לשתות אחרי ולהחזיר לגוף את הנוזלים שאיבדנו. "כנראה שאם הזעתם המון – למשל, אם האימון היה אינטנסיבי או ארוך, כמו ריצה או אופניים, חסרים לכם אלקטרוליטים. לכן, כדאי לכם גם לאכול פרי או משהו מלוח", מוסיפה כהנן. "אפשר גם לשתות משקה ספורט מיוחד שמכיל אשלגן, נתרן ומגנזיום שמחוזק במלח, או משקאות אחרים שיכילו סידן, אבץ ומגנזיום".

5. לא לנוח מספיק

אתם אוהבים להתאמן ובוער לכם ללכת לחדר הכושר בכל שעה פנויה שיש לכם ביום. אבל נחשו מה, אם לא תנוחו ותתנו לעצמכם זמן להתאושש מהאימון, אתם יכולים לפגוע בעצמכם. זה יכול להתבטא בעייפות כללית, חולשה ואפילו פציעות. אם אתם רוצים לשמור על ההישגים שלכם מהאימון תמשיכו עם אימונים אינטנסיביים, אבל עשו אותם בתדירות נמוכה יותר.

6. לנוח יותר מדי

מצד שני, אם לא תתאמנו בתדירות מספיקה, יהיה לכם מאוד קשה להגיע לתוצאות. גם כשאתם נחים, אתם עדיין יכולים להיות פעילים פיזית. "מנוחה מהאימון האינטנסיבי שלכם יכולה להיות גם הליכה או ספורט מתון יותר מהאימון הקבוע שלכם", מוסיפה כהנן.

>> וגם: התרגילים שאתם חייבים להפסיק לעשות בחדר הכושר