ארוחת הבוקר היא לא רק משמעותית לאנרגיות של תחילת היום, היא גם חשובה לירידה במשקל. אתם לא צריכים להיות שפים כדי להכין לעצמכם ארוחה בריאה ומזינה – אתם רק צריכים להיגמל מקניית אוכל בחוץ בבוקר ולעבור על הטיפים הבאים לפני שאתם מכינים ארוחת בוקר לעבודה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. בננות לא בשלות

אם אתם מכינים לעצמכם שייק פירות או יוגורט עם פירות, קחו בננה מעט ירוקה, חתכו אותה להוסיפו ליוגורט/שייק. בננות לא בשלות מכילות עמילן עמיד, סוג עמילן שעובר במעי הדק מבלי להתעכל. כך למעשה עמילן זה מהווה מזון לחיידקים בריאים המצויים במעיים ובכך מוביל לתחושת שובע לאורך זמן ולפירוק שומן יעיל יותר. ואם כל זה לא שכנע אתכם, אז בננה אחת מהווה 20 אחוז מהכמות היומית המומלצת של ויטמין B6, המסייע להפוך מזון לאנרגיה.

2. לאכול יותר חלמון

חלבון הביצה נחשב לאחד המרכיבים הטובים שאפשר לשלב בדיאטה, בעיקר מאחר שהוא עשיר בחלבונים ודל מאוד בשומן. אך גם החלמון יכול להשתלם לכם, בעיקר כי הוא מכיל כולין, מקבוצת ויטמיני B (טובים גם לעצמות ולמוח). נכון שיש לחלמון שם רע כיוון שהוא מכיל כולסטרול, אך מחקרים שנעשו בשנים האחרונות הראו שלכוסטרול ממזון יש מעט מאוד קשר לסוג הכולסטרול שחוסם עורקים.

ביצת עין (צילום: dan gold-unsplash)
חלמון מוסיף המון | צילום: dan gold-unsplash

3. הוסיפו תפוח

אם אתם רגילים לאכול סלט פירות או יוגורט עם פירות לארוחת בוקר והם לא כוללים תפוח, לגמרי מומלץ להוסיף. תפוחים עשירים בסיבים תזונתיים ומסייעים לפירוק שומן ולהפחתת שומן בטני. חוקרים גילו שעל כל 10 גרם נוספים של סיבים תזונתיים שצרכו המשתתפים במחקר, הם השילו 3.7 אחוז שומן ויסרלי (שומן שמצוי סביב האיברים הפנימיים), במשך תקופה של 5 שנים.

4. לבחור בחלבון הנכון

ותרו על אופציות פחות בריאות כמו נקניקים ובמקום שלבו מזונות אחרים שעשירים בחלבון, כמו יוגורט (במיוחד יוגורט יווני), גבינת קוטג', סלמון ושיבולת שועל.

שיבולת שועל (צילום: le buzz-unsplash)
אופציה סופר בריאה | צילום: le buzz-unsplash

5. לפזר קצת קינמון

קינמון הוא לא רק תבלין טעים, אלא הוא גם סופר בריא ותורם לירידה במשקל. ממחקר שפורסם בכתב העת הרפואי  American Journal of Clinical Nutrition הראה שקינמון מסוגל לשפר את רגישות הגוף לאינסולין. דבר המסייע להמיר קלוריות לאנרגיה ולא לשומן. נוסף על כך, מחקר אחר גילה שקינמון משפר עיבוד קוגניטיבי במוח. כיוון שמדובר בתבלין כה מגוון, תוכלו להוסיף אותו ליוגורט, לקפה, לשיבולת שועל וגם לשייקים.

6. להוסיף פלפל

מחקרים הראו שפיפרין, התרכובת שמעניקה לפלפל את טעמו הייחודי, בולמת אדיפוגנזיס (תהליך יצירת תאי שומן חדשים). זה יכול לסייע לכם לצמצם את קו המותניים ולהפחית רמות של כולסטרול.