מה יהיה עם הרעב הזה כבר? ושיקום כל מי שלא מתמודד עם השאלה המטרידה הזאת לפחות פעמיים ביום. אז תשמעו, יש לנו הצעה עבורכם: לפני שאתם שוב מדלגים לכיוון המקרר, נחים חמש דקות וחוזר חלילה, עצרו הכל ותקשיבו למה שיש לענת מטיאש, תזונאית קלינית לומר בנושא.  

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

"באופן כללי, שני מצבים תורמים לתחושת הרעב שלנו. הראשון שבהם הוא הסוכר בדם שלנו. ברגע שהוא יורד, כך גם הצורך שלנו לנשנש משהו באופן מיידי עולה בהתאם. מזונות כמו לחם לבן, אורז ומתוקים הם דוגמה למזונות שגורמים לעלייה מהירה של הסוכר (אינסולין) בדם, ובהתאם לכך גם לירידה מהירה שלו, וזה למעשה מתכון מצוין לרעב. לעומתם, מזונות מורכבים, כמו דגנים מלאים או ירקות, תורמים לעליה מתונה של האינסולין, וכך גם לירידה מתונה שלו, ולכן הם מעניקים תחושת שובע לאורך זמן".

הגורם השני שעשוי להשפיע על מידת הרעב או השובע שלנו לדבריה, הוא תחושת המלאות בקיבה. "מזונות מימיים שתופסים נפח בקיבה כמו ירקות למשל, תורמים לתחושת שובע, מאחר שהם לוחצים על דופן הקיבה, משדרים למוח שהיא מלאה וכך גורמים לנו להיות יותר שבעים".

וכעת, אחרי שהבנו את התיאוריות, בואו ניגש לתכל'ס. "בעזרת כמה פעולות פשוטות, אפשר למתן את תחושות הרעב ולשלוט בו", מסבירה מטיאש ומפרטת כמה טיפים יעילים ופשוטים למיגור הרעב. נסו אותם ולא תאמינו כמה זה באמת עובד.

מים, מים, מים: מים גם מסייעים לנו לאכול פחות, או ליתר דיוק לאכול כשאנחנו באמת רעבים. ולמה? מתברר שלעיתים תחושת הצמא שלנו עלולה להתפרש על ידי המוח כתחושת רעב. מעבר לכך, נוזלים גורמים לקיבה להתנפח, וכך יוצרים תחושת שובע. זו אחת הסיבות שמומלץ לפתוח כל ארוחה עם כוס מים. גם כוס חלב היא אופציה נהדרת שגם תרווה את צימאונכם וגם תעשיר את התפריט שלכם בכמות מכובדת ביותר של סידן וגם חלבון.

אישה אוכלת ארוחת בוקר (אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock)
לאכול לאט ובאיזי | אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock
עוד ב-mako בריאות:
>> פן או מחליק: מה הורס את השיער יותר?
>> מסירה איפור עם מגבונים? תפסיקי מיד
>> גילת אנקורי: "אמרתי לרופאה שלא אמשיך לחיות ככה"

רק מרק: אכילת מרק היא דרך בריאה, דיאטטית ומצוינת לפתוח את הארוחה העיקרית וגם אפשרית כנשנוש בין הארוחות. המרק מסייע להגדיל את תחושת הנפח בקיבה, וכך למעשה מאפשר לכם להתחיל לאכול במצב נינוח יותר. מומלץ להעשיר את המרק בקטניות וירקות, המסייעים להפחית אף יותר את הערך הגליקמי של המנה, ואפילו ביוגורט שיוכל להוות תחליף בריא, דיאטטי ומזין לשמנת המתוקה, העשירה בקלוריות.

אכלו לאט: הידעתם? המוח שלנו מתחיל לקבל אותות של שובע רק לאחר כ-20 דקות מתחילת הארוחה. שבו בנחת ותאכלו בלי למהר. לעיסה איטית של המזון תשפר את תהליך העיכול וגם תגרום לכם לאכול פחות.

גבר שותה מים (צילום: Happy monkey, Shutterstock)
מסייעים לאכול פחות | צילום: Happy monkey, Shutterstock

אכלו בכל 3 שעות: כדי להימנע מצניחת הסוכר בדם, שכאמור מובילה לתחושת רעב גדולה יותר, מומלץ לאכול בכל 3 שעות. תמר, פרוסת גבינה צהובה או קרקר עם כף גבינה לבנה בין הארוחות הם פתרונות מזינים ובריאים שיתרמו לשמירה על איזון הסוכר בדם ויגרמו לכם להיות שבעים יותר.

צרכו מזונות המכילים חלבון: החלבון מתפרק לחומצות אמינו, המשפיעות על תחושת השובע שלנו. גביע יוגורט למשל הוא פתרון אידאלי לצורך העניין: הוא מכיל המון חלבון ויכול להשתלב נהדר עם פירות, שכאמור מכילים מים ותורמים אף הם לתחושת מלאות. פירות מכילים גם פרוקטוז - סוכר שלא גורם לעליה מהירה של סוכר בדם.

ריקוטה (צילום: Nataliya Arzamasova, shutterstock)
מכילה אחוזי שומן נמוכים ונחשבת למעדן. ריקוטה | צילום: Nataliya Arzamasova, shutterstock

ודאו שאתם אוכלים מספיק סיבים תזונתיים: מה מכיל סיבים כאלה? דגנים מלאים, קטניות, ירקות ופירות. מאחר שאלה אינם מתעכלים, הם תורמים ליצירת נפח בקיבה וכך מעניקים תחושת שובע. דאגו שיהיה לכם בבית לחם מחיטה מלאה, וגם גבינה כמו ריקוטה למשל, שאינה מכילה אחוזי שומן גבוהים אך נחשבת למעדן. כריך כזה יכול לפתור לכם את תחושת הרעב לכמה שעות טובות.