mako
פרסומת

ימים סגריריים: היתרונות באכילת מרק בחורף

מרק הוא התשובה המוחצת לימים גשומים וקרים: הוא מחמם את הגוף, מרגיע את הנפש וגם מספק לגוף כמה יתרונות בולטים. בין היתר, הוא משפיע לטובה על העיכול, מספק לגוף ויטמינים ומינרלים חיוניים וגם משרה תחושת שובע

חגית לב
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
מרק
מרק | צילום: שאטרסטוק
הקישור הועתק

הטמפרטורות צונחות, הגשם לא מאכזב ונראה שהחזאים צדקו. אין דבר שמתאים יותר לעונה הקרה מקערת מרק חמה, שמחממת את הגוף, משביעה ותורמת לבריאות. מעבר לעובדה שמדובר במאכל מפנק ומנחם, למרק יש גם יתרונות בריאותיים משמעותיים שיכולים לעזור לנו לשמור על הבריאות גם בעונה שבה הגוף חשוף יותר למחלות.

שומר על מאזן נוזלים: בחורף אנחנו נוטים לשתות פחות מים, והמרק מסייע בהשלמת צריכת הנוזלים היומית החיונית. שתיית נוזלים חמים גם מסייעת בשמירה על טמפרטורת הגוף.

תורם לשמירה על המערכת החיסונית: מרקים לרוב עשירים בירקות ולכן הם מספקים לגוף ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו: ויטמין C, אבץ וסלניום שתומכים במערכת החיסון. מחקרים אף הראו שמרק עוף יכול לסייע להקל את תסמיני ההצטננות. עשבי התיבול והתבלינים כמו פלפל שחור ושום שנהוג להוסיף למי הבישול, תורמים להקלה בקרב הסובלים מליחה. בנוסף, מי המרק מכילים מים ואלקטרוליטים חיוניים המסייעים לנו בזמן התייבשות, העלולה להיגרם בעת מחלה או שלשול למשל.

תמיכה בבריאות העיכול: המרק החם מקל את תהליך העיכול, ומספק לגוף נוזלים שעוזרים בתנועתיות המעיים. הסיבים התזונתיים שמכילים הירקות תורמים לבריאות המיקרוביום במעי – אוכלוסיית החיידקים הידידותיים. בפועל, גם עובדה זו תורמת להקלה על הסובלים מבעיות עיכול וגם תורמת לבריאות הכללית.

אוכלת מרק
הפתרון הבריא ליום סגריר | צילום: Aquarius Studio, shutterstock

תחושת שובע לאורך זמן: הנוזלים החמים והירקות העשירים בסיבים תורמים לתחושת שובע ממושכת, מה שיכול לסייע בשמירה על משקל תקין.

אספקת חלבון איכותי: מרקים המבוססים על עוף, בשר רזה או קטניות מספקים לגוף חלבון חיוני לבניית ותיקון רקמות הגוף, וזה חשוב בייחוד בחורף כשהגוף זקוק ליותר אנרגיה.

האם מרק יכול להשמין?

מרק הוא מזון עשיר בנוזלים ולכן בדרך כלל הוא נחשב לארוחה דלה בקלוריות. יחד עם זאת, חשוב לשים לב למה שבוחרים להוסיף למי הבישול - אם עיקר המרק הוא ירקות, מעט תפוחי אדמה או בטטה ועוף, מדובר בארוחה שלמה ומאוזנת. אם נעדיף להימנע ממזון מן החי ניתן לשלב טופו או קטניות.

לעומת זאת, כאשר מוסיפים למרק תוספות אחרות כגון שקדים, קרוטונים, אטריות או כאשר בוחרים להסמיכו באמצעות קמח למשל, נוספת כמות פחמימות גדולה ויש להביא את זה בחשבון. מקור הפחמימות הזה הוא לרוב מעובד ועתיר בשומן ולכן מומלץ לצמצם בכמותו. גם מרקים מוקרמים המכילים שמנת או בשר שמן מכילים כמות שומן רווי גדולה והערך הקלורי שלהם עלול להיות גבוה יחסית.

פרסומת
איך עושים טבעונות בריאה?
הירקות במרק מוסיפים המון סיבים ומינרלים | צילום: RossHelen, shutterstock

בשורה התחתונה, מרק חם הוא הרבה יותר מסתם מנה מנחמת בימי החורף הקרים. מדובר בארוחה מזינה שמכילה יתרונות בריאותיים מגוונים - החל מתמיכה במערכת החיסון, דרך שמירה על מאזן הנוזלים בגוף ועד לתחושת שובע מיטבית.

הכותבת היא חגית לב, דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות, מחוז הדרום